Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2016_2

ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Στην Πλατεία του χωριού την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε ιατρική ημερίδα με θέμα: «Τεστ ΠΑΠ – Καρκίνος ενδομήτριου – Εμβολιασμός». Ο χώρος του ηρώου είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με καθίσματα, προτζέκτορα για προβολή διαφανειών, μικροφωνική εγκατάσταση και ομιλήτρια ήταν η γιατρός κα Μαρία Μπρόζου – Ειδικευμένη Ιατρός Μαιευτικής Γυναικολογίας του Π.Γ.Ν. Αττικόν.
Σημειώνουμε ότι η κα Μπρόζου Μαρία έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου και επισκέπτεται πολύ συχνά το νησί μας.

Παρουσίασε ένα θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού περισσότεροι από 80% καρκίνοι της μήτρας προέρχονται από το ενδομήτριο ή τοίχωμα της μήτρας. Αν και ο γυναικολογικός καρκίνος σήμερα είναι διαδεδομένος, εντούτοις υπάρχει παρανόηση και άγνοια σχετικά με τον καρκίνο της μήτρας. Η έγκαιρη διάγνωση του είναι η καλύτερη θεραπεία του όπως τόνισε και αυτό σημαίνει ότι το να γνωρίζουμε τα γεγονότα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό. 
Συμμετείχαν πολλοί συγχωριανοί, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, με ερωτήματα, απορίες κλπ. και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από την γιατρό κα Μπρόζου.

Ευχαριστούμε την κα Μπρόζου για τη συνεργασία με τον σύλλογό μας.


Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις