Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2016_3


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, στο χώρο του παλαιού ελαιοτριβείου (Τροιό), ο συγχωριανός Βαγγέλης Κακλαμάνος στα πλαίσια της πανεπιστημιακής εργασίας του, παρουσίασε μουσειακή μελέτη που αφορούσε την έκθεση των αντικειμένων και γενικά το Τροιό. Έγιναν παρεμβάσεις και προτάσεις από τους παρευρισκομένους και δόθηκαν διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία των αντικειμένων στην παραγωγή λαδιού.
Με σκοπό ότι η έκθεση των αντικειμένων ενός μουσείου και τέτοιου χώρου γενικά, βοηθά στη μετάδοση συγκεκριμένων μηνυμάτων προς τους επισκέπτες, έγιναν προτάσεις, υποδείξεις και τέθηκαν απόψεις χρήσιμες για τη βελτίωση λειτουργίας του χώρου του Τροιού. Η εσωτερική οργάνωση του χώρου, η σωστή διάταξη των αντικειμένων στο χώρο, η συντήρηση των αντικειμένων και άλλες εργασίες, αποτελούν στόχους του συλλόγου όπως άλλωστε έχει αποφασίσει και η Γ.Σ., προκειμένου να αποκτήσει το οίκημα χαρακτήρα μουσειακό.

Ευχαριστούμε τους παρακάτω συγχωριανούς μας για τις προσφορές τους :
Τον Βαγγέλη Κακλαμάνο για την προμήθεια διάφορων υλικών συντήρησης, τις εργασίες συντήρησης των αντικειμένων αλλά και για το ενδιαφέρον του για το Τροιό.  
Τον Κων/νο Αθ. Ναννά και Βαγγέλη Ναννά, για την κατασκευή των φεγγίτων προκειμένου να κλειστεί ο χώρος του Τροιού. 
Τον Κων/νο Ιακ. Κλουβάτο για την προσθήκη των νέων φωτιστικών σωμάτων.
Τον Απόστολο Κακριδώνη για την προσφορά της τσουράπας.

Απαιτούνται πολλές προσπάθειες και δαπάνες για να πετύχουμε τους στόχους μας και βέβαια η συμβολή των μελών και φίλων του συλλόγου. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Ο Βαγγέλης Κακλαμάνος στην παρουσίαση της μουσειακής μελέτης


Νέες προθήκες για τοποθέτηση των αντικειμένων του Τροιού

Νέα προθήκη στο χώρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις