Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2016_5

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η μουσικοχορευτική εκδήλωση με παρουσίαση παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα: 

Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας 
Παρουσιάστηκαν οι χοροί από τη Δυτική Μακεδονία Συρτός με γύρισμα σε κόρη Ελένη, Λεβέντικος, Γκάϊντα, Ζάραμο.


Επίσης παρουσιάστηκαν οι χοροί από την Προποντίδα Συρτός και Μπάλος, Σαν τα μάρμαρα, Τέσσερα μάτια και από λίγο Μενεξέδες-Χασάπικο-Ταυταλιανό-Έχε γεια.

 

 Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριώτισσα»
με το Χορευτικό συγκρότημα Λυκείου Νάξου.

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί Νάξου, Μπαλαριστός Μυκόνου και Τσιριγώτικο.




Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Τριάδα» Καλαμάτας

Παρουσιάστηκαν οι χοροί Πελοποννήσου Ο Γιάννος και η Μαριγώ, Απόψε δεν κοιμήθηκα, Τσάμικο, Παναγιά Κασελιανή, Χορταράκια απ' το λιβάδι, Τρεις κοπέλες λυγερές-πΠίσω-Πίσω τ' αηδονάκι-Μαζώ τα περιστέρια σου.




Χορευτικό τμήμα των πολιτιστικών συλλόγων του Κυνηδάρου. 

Χόρεψαν συρτό - μπάλο, Βλάχα και καλαμαθιανό και τους συνόδεψαν οι μουσικοί Νίκος Κονιτόπουλος - Βιολί και Βαγγέλης Κακλαμάνος - λαούτο.





Ο χορός και το τραγούδι είναι συνυφασμένα με τη ζωή των Ναξιωτών και σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια της διασυλλογικής συνεργασίας, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην διάσωση του πολιτισμού μας.
Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και μουσική απ’ όλη την Ελλάδα και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεγαλείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Ευχαριστούμε τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την βοήθεια του, να διαθέσει τον ξενώνα για τη διαμονή των χορευτικών συγκροτημάτων που φιλοξενήθηκαν στο νησί μας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις