Δελτίο Τύπου - Αύγουστος 2017


Αρ. Πρωτ. : 1267

Γαλάτσι, 1/8/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος», που σκοπό έχουν να διατηρήσουν και να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Επίσης με συνέπεια και επιμονή στην κοινωνική προσφορά του συλλόγου προς στους συγχωριανούς και συντοπίτες μας, στις εκδηλώσεις μας περιλαμβάνεται για άλλη μια χρονιά, διήμερο αιμοδοσίας για ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου.

Στις σημερινές δυσκολίες και προβλήματα που βιώνει και ο λαϊκός μας πολιτισμός, οι πολιτιστικοί φορείς του τόπου μας, του χωριού μας, είμαστε ενωμένοι και αισιόδοξοι και δηλώνουμε ότι μπορούμε να αναδείξουμε και να διαχειριστούμε τον πολιτισμό μας.

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου μας για το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 στον Κυνήδαρο, είναι οι εξής:



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ».

Εκδήλωση Λόγου – Ήχου – Εικόνας με τίτλο: «Τα δίκτυα των χορευτικών τραγουδιών της Νάξου πάνε Κυνήδαρο». Αφορά στα μουσικά δίκτυα της Νάξου, την ταυτότητα και την κινητικότητα του χορευτικού τραγουδιού, έτσι όπως εγκαταστάθηκαν και αφομοιώθηκαν δημιουργικά στα χορευτικά δρώμενα του νησιού και του χωριού μας.

Έρευνα-Επιμέλεια-Οργάνωση-Παρουσίαση: Δρ. Σταύρος Σπηλιάκος, Επίτιμο μέλος του συλλόγου μας.


ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ, Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, ώρα 22:00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ».

Χορός, τραγούδι με Κυνηδαριώτες μουσικούς. Το καθιερωμένο Αυγουστιάτικο γλέντι μας με νησιώτικη μουσική και τραγούδια, από τα συγκροτήματα των συγχωριανών μας Λέτας Κορρέ & Μανούσου Καρποντίνη.



ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ

 «…Πάμε σαν άλλοτε… μέσω της φωτογραφίας…». Από το αρχείο του συγχωριανού μας Παναγιώτη Ιωάν. Αντωνάκη, θα πραγματοποιηθεί προβολή παλιών φωτογραφιών, γυρίζοντας το χρόνο πίσω για λίγο με σκοπό να γνωρίσουμε οι νέοι και να θυμηθούν οι παλαιοί.



ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, Πέμπτη–Παρασκευή 17, 18 Αυγούστου 2017, από 17:00–21:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΑΠΙΚΡΑΝΤΟΣ»

«…Δώσε αίμα – χάρισε ζωή – χρειάζονται 10’ απ’ το χρόνο σου…». Σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία», συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος του χωριού μας.



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠ. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ».

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: α)  Μουσικοχορευτικό συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νάξου, β) Χορευτικό συγκρότημα «Οι Μερακλήδες του Νομού Άρτας», γ) Χορευτικό συγκρότημα Χαλκίδας «Το Αλωνάκι», δ) Μουσικοχορευτικό συγκρότημα πολιτιστικών συλλόγων Κυνηδάρου. Είσοδος είναι ελεύθερη.



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, ώρα 21:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ

Παρουσιάζουμε το βιβλίο της συγχωριανής μας Σοφίας Κλουβάτου–Μελά, με τίτλο «Ναξιώτικα μονοπάτια - Κ' ήντα σε μέλλει εσένανε». Πρόκειται για ένα λαογραφικό, αυτοβιογραφικό οδοιπορικό, καταγράφοντας λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία του χωριού και των χωριανών μας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Στέλιος Νικ. Λιαδάκης

Ο Γεν. Γραμματέας: Ιάκωβος Κων. Τσελέντης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις