Συνεδρίαση Δ.Σ. - Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ.

Δελτίο Τύπου 



Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) που αφορά τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συλλόγων και της Ομοσπονδίας, την επιχειρηματική ανάπτυξη των χωριών και νησιού και προκειμένου να γνωρίσει η Ομοσπονδία από κοντά τα προβλήματα των χωριών του νησιού μας, στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου 2017 στο σύλλογο, παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ κ. Μάρκος Μαργαρίτης.
Ο κ. Μαργαρίτης ανάφερε μεταξύ άλλων ότι "...στο πρόγραμμα της Ο.ΝΑ.Σ. είναι η επίσκεψη του προέδρου σε συνεδριάσεις των συλλόγων με βασικό σκοπό μέσα από αυτές τις συναντήσεις, να τονίσουμε τον ρόλο της Ομοσπονδίας σε σχέση με τους συλλόγους, να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του νησιού, να επισημάνουμε ότι ο ρόλος της ΟΝΑΣ είναι να συσπειρώνει τους Ναξιώτες και να πιέζει τους αρμόδιους φορείς στην επίλυση των προβλημάτων στα χωριά μας με συντονισμένες προσπάθειες και σωστή προσέγγιση των προβλημάτων. Γνωρίζουμε ότι το συλλογικό κίνημα παρουσιάζει κάμψη και στόχος μας είναι να πετύχουμε κάτι καλό για τα χωριά και το νησί μας. Έχουν γίνει προσπάθειες από την Ομοσπονδία, θέλουμε να γίνουν γνωστές στους συλλόγους μας, όμως τα μικρά χωριά έχουν πολλά προβλήματα και θέλουμε να τα προσεγγίσουμε, να τα προβάλλουμε ως Ομοσπονδία...".  
 
Ο κ. Μαργαρίτης ανάφερε επίσης ότι είναι τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, κάνοντας την έναρξη αυτής της δράσης από ένα δραστήριο σύλλογο, ενεργό και πάντα κοντά στην Ομοσπονδία.
Άλλα θέματα που αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., που συζητήθηκαν και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν:
  • Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί το καλοκαίρι από την Ομοσπονδία. 
  • Η μαζική συμμετοχή και οργανωμένη προσέγγιση των προβλημάτων από την ΟΝΑΣ με παρεμβάσεις της στους αρμόδιους φορείς. 
  • Η ιεράρχηση των προβλημάτων στα χωριά μας και η οργανωμένη προσπάθεια της Ο.ΝΑ.Σ. να προσεγγίσει τα προβλήματα αυτά για κάθε χωριό ξεχωριστά. 
  • Η συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Δήμο Γαλατσίου για την αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγίου Νικοδήμου που βρίσκεται πλησίον της Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι. 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στέλιος Λιαδάκης, ευχαρίστησε τον κ. Μαργαρίτη για την ενημέρωση χαρακτηρίζοντας θετικές τις ενέργειες και προσπάθειες που κάνει για την επίλυση των προβλημάτων των χωριών. Συμφώνησε στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε σε προηγούμενες συναντήσεις των προέδρων των Ναξιακών συλλόγων, σε ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί σε συνεργασία με την Ο.ΝΑ.Σ. και τόνισε το ενδιαφέρον από το σύλλογο μας και είμαστε κοντά στην Ομοσπονδία μας. 
Ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. Ιάκωβος Τσελέντης αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα συνεργασία του συλλόγου με την Ομοσπονδία, συμμετοχές συλλόγου σε εκδηλώσεις, σχετικά με παλαιότερο δάνειο που είχε κάνει ο σύλλογος από Ο.ΝΑ.Σ., ψήφισμα που έχει εκδοθεί για το Μουσικοχορολογικό Κέντρο «Γιώργος Κονιτόπουλος» κλπ. 
Σχετικά με το Μουσικοχορολογικό κέντρο ο κ. Μαργαρίτης ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα αυτό, από την διαδικασία έκδοσης του σχετικού Φ.Ε.Κ., την ανάθεση μελέτης, την έκδοση άδειας οικοδομής, έως και την φάση χρηματοδότησής του από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Επίσης προτάθηκε να ασχοληθεί η Ομοσπονδία με ένα θέμα που αφορά το σύνολο των χωριών του νησιού και κυρίως τα μικρά χωριά, σχετικά με τις επιχορηγήσεις από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (της πρώην ΣΑΤΑ).
Όλα τα παραπάνω έγιναν ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε επόμενες συνεδριάσεις μας θα ασχοληθούμε με θέματα που απασχολούν το χωριό μας και θα ενημερώσουμε την Ομοσπονδία για τις περαιτέρω ενέργειες της. 
Για την περάτωση των εργασιών στην εκκλησία του Αγίου Νικοδήμου σε επόμενη συνεδρίαση μας, θα αποφασίσουμε το είδος προσφοράς του συλλόγου μας σε αυτή την προσπάθεια. 
Συμφωνούμε στην συσπείρωση όλων των φορέων για επίλυση των προβλημάτων κάθε χωριού ξεχωριστά μέσω της Ομοσπονδίας και θέλουμε τη αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία.
Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης. Συνεδρίαση Ο.ΝΑ.Σ. στην αίθουσα του συλλόγου μας 28/6/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις