Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ανοικτές για τα μέλη του συλλόγου.
Έχουν δημοσιευθεί διάφορες μεμονωμένες δράσεις και αποφάσεις στο blog του συλλόγου και έχοντας υπόψη την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των μελών μας, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και το χωριό μας.
Τα θέματα και οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής: 


ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
  • Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, προσέφερε στον σύλλογο ένα (1) κατσίκι και τριάντα (30) κιλά πατάτες.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Δημητρίου Κλουβάτος προσέφερε στον σύλλογο ένα αφυγραντήρα για την αίθουσα μας, ο οποίος έχει φανεί πολύ χρήσιμος κυρίως στα μαθήματα χορού. 
ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
  • Έχουν γίνει διάφορες προτάσεις και προσπάθειες για την επανέκδοση της εφημερίδας ΕΝ ΚΥΝΙΔΑΡΩ σε συνεργασία με το σύλλογο του χωριού. Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας, αποφασίστηκε η έκδοση εφημερίδας και να γίνει "ειδική" συνεδρίαση για το θέμα αυτό και ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από αρμόδιους. Στη συνέχεια θα προβούμε στον ορισμό της συντακτικής επιτροπής και τις λοιπές διαδικασίες. 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
  • Στην εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στην αίθουσα του συλλόγου στις 28/1/2018, συγκεντρώθηκαν 22 μονάδες αίματος. Κόπηκε πίτα στους αιμοδότες και το προσωπικό του νοσοκομείου «Παίδων – Η Αγία Σοφία» με τυχερή την συγχωριανή μας, Φλώρα Αποστόλου Καρποντίνη. Προγραμματίστηκε η καλοκαιρινή αιμοδοσία στο χωριό με πιθανές ημερομηνίες 21 και 22/8/2018. Στο προσωπικό του νοσοκομείου επίσης προσφέρθηκε γεύμα με παραδοσιακούς μεζέδες που είχε ετοιμάσει ο Δημήτρης Βασιλείου Λεγάκης.
  • Το τελευταίο τρίμηνο από την τράπεζα αίματος του συλλόγου μας, έχουν δοθεί σε συνανθρώπους μας περίπου 15 μονάδες αίματος. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
  • Συνεδρίασε η επιτροπή τροποποίησης του καταστατικού με σκοπό την ενημέρωση του νέου μέλους της επιτροπής Άρτεμις Κουρεμπελέ του Δημητρίου. Προγραμματίζουμε νέα συνάντηση όλων των μελών της επιτροπής και παρουσίας δικηγόρου, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις και να ληφθούν αποφάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει το μέλος του συλλόγου μας Χρήστο Κων/νου Τσελέντη για την 2η θέση που κατέλαβε στις εκλογές της Ο.ΝΑ.Σ. και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέα Δημητρίου Σκουλάξινο για την θέση που κατέλαβε αλλά και την εκλογή του στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας.
  • Στην συντακτική επιτροπή της έκδοσης των «Ναξιακών» συμμετέχουν οι συγχωριανοί μας Κων/νος Γεωργίου Κλουβάτος (Σχολικός Σύμβουλος) και η Αγγελική Ιωάννου Παρτσινεβέλου (πτυχιούχος Ιστορικού – Αρχαιολογικού τμήματος του ΕΚΠΑ)  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
  • Συνεδρίασε η επιτροπή διαχείρισης ακίνητης περιουσίας του συλλόγου και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αίθουσα του συλλόγου, το παλαιό ελαιοτριβείο στο χωριό και οι δωρεές της συγχωριανής μας Αντωνάκη Σοφίας του Αποστόλου.
  • Στο υπόμνημα που κατατέθηκε από την επιτροπή, αναφέρονται θέματα όπως η απογραφή του εξοπλισμού της αίθουσας, διαμόρφωση της αίθουσας για τοποθέτηση των αντικειμένων που θα προσφέρει ο συγχωριανός μας Γεώργιος Καρποντίνης–Ζωγράφος και αντικατάσταση παραθύρων σε αλουμίνια.
  • Σχετικά με παλαιό ελαιοτριβείο στο χωριό, στόχος είναι να αποκτήσει μουσειακό χαρακτήρα με την αναγκαιότητα της συνεργασίας με ειδικό επιστήμονα για μουσεία. 
  • Για τη δωρεά των αγροτεμαχίων να προβούμε στην τοπογράφιση τους, να ξεκαθαρίσουμε με τις ενοικιάσεις και να ξεκινήσουμε την διαδικασία πώλησης τους.
  • Συζητήθηκε η εισερχόμενη επιστολή από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας που αποστέλλεται στο σύλλογο του χωριού μας «Ο Απίκραντος» και αφορά την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο χώρο της Μαντηλαριάς. Είναι καλό για όλο το χωριό να γίνονται τέτοιες προσπάθειες και να προχωρούν μάλιστα σύντομα. Όπως γνωρίζουμε υπάρχει μελέτη για το συγκεκριμένο χώρο που θα μπορέσει ο Δήμος να υλοποιήσει. Εμείς είμαστε σύμφωνοι και μπορούμε να διευκολύνουμε αυτή την κατάσταση.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • Στις 13 - 15 Απριλίου 2018, ο σύλλογος μας θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Κύθνου με τίτλο "Η κούνια της Λαμπρής", παρουσιάζοντας τον Κυνηδαριώτικο γάμο την 1η ημέρα και Κυνηδαριώτικους χορούς την 2η ημέρα. 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
  • Το μέλος που οφείλει πέραν των έξι ετών, να πληρώνει υποχρεωτικά τα έξι (6) χρόνια και για το υπόλοιπο ποσό να πληρώνει το 50% της οφειλής του.
  • Να γίνει επίτιμο μέλος του συλλόγου μας ο κος Άρης Γερμανός. 
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
  • Συγχαρητήρια επιστολή εστάλη στον συγχωριανό μας ιατρό Μιχάλη Νικ. Τσακωνιάτη για την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει το γαστρεντερολογικό ιατρείο στο Κέντρο Υγείας – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ με δικό του εξοπλισμό.
  • Ενημερωτική επιστολή στον κ. Άρη Γερμανό για την ανακήρυξη του ως επίτιμο μέλος του συλλόγου μας.
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε τις επιστολές....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις