Εκδήλωση στο Λουτράκι

Ο σύλλογος μας συμμετείχε σε μια εξαιρετική παράσταση με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς την Κυριακή 1/7/2018 στο Λουτράκι, παρουσιάζοντας συρτόμπαλλο, βλάχα και καλαμαθιανό. 
Ο σύλλογος πιστός στα ήθη, έθιμα και στους παραδοσιακούς χορούς του χωριού μας, συνεχίζει να προβάλλει τον τοπικό πολιτισμό μας, γιατί ο Κυνήδαρος είναι βαθιά μέσα στην ψυχή μας
Οι παραδοσιακοί χοροί, τα ήθη και τα έθιμα, περνούν από γενιά σε γενιά και ο σύλλογος ως πολιτιστικός , συνεχίζει δυναμικά με αγάπη και μεράκι το έργο του.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Μήτσης. Συμμετείχε, επίσης, η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Λουτρακίου με επιμέλεια του κ. Παναγιώτη Λάλεζα και το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο του ξενοδοχείου WYNDHAM – Loutraki Poseidon Resort , σε ένα πανέμορφο χώρο και όλοι μαζί ταξιδέψαμε σε διάφορα μέρη της χώρας μας, στη Σέριφο, τις Σέρρες, το Νέο Μοναστήρι Δομοκού, την Επαρχία Παιονίας Κιλκίς, την Σινασσό Καππαδοκίας, τον Κυνήδαρο Νάξου, τον Πόντο, την Μύκονο και τον Έβρο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι απ’ όλα τους χορευτές προβλήθηκε η αγάπη και το μεράκι τους για τους παραδοσιακούς μας χορούς. 

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου και τον χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Μήτση για την πρόσκληση να συμμετέχουμε στην εκδήλωση, αλλά και για την άρτια οργάνωση της αφιερώνοντας το κοτσάκι: 
«Ένα τραγούδι θε να πω, με κέφι και μεράκι, 
π’ απόψε ο Κυνήδαρος χορεύει στο Λουτράκι…» 
Κατά την απονομή των αναμνηστικών δώρων στο τέλος της παράστασης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου μας προσέφερε ένα αναμνηστικό Φάρο, αντίγραφο του Φάρου στην Άκρα Μελαγκάβι και εκ μέρους του συλλόγου μας από τον πρόεδρο κ. Λιαδάκη Στέλιο, προσφέρθηκε ένα μαρμάρινο αγαλματίδιο σε ένδειξη της μεγάλης παραγωγής και άριστης ποιότητας του Ναξιακού μαρμάρου που παράγεται στο χωριό μας.







Ευχαριστούμε επίσης τους συγχωριανούς μας μουσικούς Κώστα Κατσιούλη στο βιολί, Μανόλη Τουμπακάρη στο λαούτο και τον Χρήστο Τσελέντη στο τραγούδι, που συνόδεψαν το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις