Αναζήτηση στο Blogs μας

Σκοποί

- Η δημιουργία, η διατήρηση επαφής και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του. 
- Η ηθική συνδρομή και υποστήριξη των μελών του δια παντός νομίμου μέσου.
- Η ίδρυση και λειτουργία μουσικοχορευτικού συγκροτήματος, η δωρεάν διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών με σκοπό τη προβολή και διάδοση της παραδοσιακής χορευτικής κληρονομιάς - Η ίδρυση και λειτουργία λαογραφικής συλλογής με την συγκέντρωση αντικειμένων λαογραφικού ενδιαφέροντος και άλλων στοιχείων του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού, η έκδοση βιβλίων και περιοδικών, η οργάνωση χορών, εκδρομών, μορφωτικών διαλέξεων και λοιπών εκδηλώσεων με σκοπό την ψυχαγωγία την προώθηση της πολιτιστικής στάθμης των κατοίκων του χωριού και των μελών και την εν γένει διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Η ηθική και αν είναι δυνατόν οικονομική ενίσχυση των παιδιών των τακτικών μελών του συλλόγου που κατοικούν στον Κυνίδαρο Νάξου, τα οποία αριστεύουν στο Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο. Τα παιδιά των μελών του συλλόγου που κατοικούν εκτός Νάξου θα τυχαίνουν ηθικής ενίσχυσης. Η ενίσχυση θα γίνεται με επίσημα στοιχεία αριστείας των μαθητών και το ποσό θα καθορίζεται από την Γενική συνέλευση.
- Ο εξωραϊσμός της γενέτειρας, η βελτίωση γενικά των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του χωριού και η κάθε δυνατή βοήθεια προς τα συμφέροντα του χωριού.
- Η ίδρυση αθλητικών ομάδων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου κλπ) και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση και ψυχαγωγία των μελών του συλλόγου και κατοίκων του χωριού. Από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο χωριό μας και με κάθε δυνατό τρόπο βοηθούμε και συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού.
Ο σύλλογος είναι πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέλος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.). Προσπαθούμε, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας με πολλές δραστηριότητες:
α) Χορευτικά συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις παρουσιάζοντας την μουσικοχορευτική μας παράδοση,
β) Πραγματοποιούμε και συμμετέχουμε σε μορφωτικές διαλέξεις, εκδρομές και λοιπές εκδηλώσεις.
γ) Εκδίδουμε βιβλία πολιτιστικού ενδιαφέροντος,
δ) Διατηρούμε τράπεζα αίματος σε συνεργασία με νοσοκομείο της Αθήνας,
ε) Διοργανώνουμε χοροεσπερίδες, συναντήσεις και βραδιές κεφιού στην αίθουσα του συλλόγου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με κέφι και πίστη εργάζεται για τη σωστή λειτουργία του συλλόγου και καλεί όλα τα μέλη να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του, με ιδέες, προτάσεις και καθετί που σκοπό έχει την διεύρυνση των προσπαθειών του συλλόγου μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: