Αναζήτηση στο Blogs μας

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Ημέρες Υγείας


Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κυνηδάρου συνεχίζοντας με συνέπεια και επιμονή την κοινωνική προσφορά στους συγχωριανούς και συντοπίτες μας διοργανώνουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

http://www.radioevros.gr
1) Ημερίδα Υγείας με θέματα Ψυχικής Υγείας, την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας του χωριού.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας από την ίδρυσή του και αυτό φαίνεται στον ορισμό της υγείας που υπάρχει στο καταστατικό του που αναφέρει ότι η υγεία δεν είναι «απλώς η απουσία νόσου ή ασθένειας» αλλά, «μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας». Η ψυχική ασθένεια είναι έννοια που τυπικά υποδηλώνει την ύπαρξη μιας συναισθηματικής διαταραχής ή διαταραχής της σκέψης ή διαταραχής της προσωπικότητας, που επηρεάζει αρνητικά την ψυχικά ευεξία, την υγεία και την ασφάλεια του ατόμου. Δεν είναι εύκολο λοιπόν να δοθεί ορισμός για την Ψυχική Υγεία. Ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, τους ποικίλους παράγοντες και παραμέτρους που αφορούν την ψυχική υγεία που πιστεύουμε ότι είναι ένα  επίκαιρο ζήτημα λόγω της οικονομικής ύφεσης που έχει δραματικές επιπτώσεις στον πληθυσμό σε επίπεδο ανεργίας, κατάθλιψης, άγχους κλπ.
Ομιλητές θα είναι ο Σκαρβέλης Κων/νος, κλινικός-ψυχολόγος και ο σχολικός σύμβουλος Γ’ περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Κυκλάδων Κώστας Γ. Κλουβάτος.

2) Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 17 & 18 Αυγούστου 2012 και ώρες από 17:00 έως 21:00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Κυνηδάρου.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η προσφορά αίματος είναι απόδειξη ανθρωπιάς και αφορά όλους μας. Δέκα λεπτά που διαρκεί η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και συμβάλλουμε σ’ ένα υψηλό επίπεδο ανθρώπινης αλληλεγγύης. Η προσφορά αίματος είναι πράξη αγάπης και μία μονάδα αίματος μπορεί να δώσει ζωή σε περισσότερους από ένα ασθενείς.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ
«Ο Άγιος Γεώργιος»
«Ο Απίκραντος»
Δερβενακίων 20, Γαλάτσι 111 46
Κυνήδαρος Νάξου, Νάξος 843 02
Τηλέφωνο & Fax: 2102927231
Τηλέφωνο & Fax: 2285031117

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου