Μαθήματα Χορού - Καβοντορίτικος συρτός

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή στην αίθουσα μας (Δερβενακίων 20 - Γαλάτσι, τηλέφωνο: 2102927231) διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί απ' όλη την Ελλάδα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε μία φορά το μήνα να διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί με χοροδιδάσκαλους που έχουν βιώματα και γνωρίζουν καλά τους χορούς του τόπου τους. Επίσης στα μαθήματα θα συμμετέχουν μουσικοί επαγγελματίες και ερασιτέχνες με ζωντανή μουσική κατά την διάρκεια των μαθημάτων. 

Η αρχή έγινε την Κυριακή 11/10/2015 στο 3ο τμήμα χορού από το επίτιμο μέλος του συλλόγου μας τον κ. Σταύρο Σπηλιάκο, ο οποίος έκανε μια μικρή αναφορά στον Αιγαιοπελαγίτικο και στον Ναξιώτικο μπάλλο.  

Ο κ. Σταύρος Σπηλιάκος αναφερόμενος στον μπάλλο
Το Σάββατο 24/10/2015 συνεχίσαμε με τον κ. Γιάννη Μαμμά που κατοικεί στην Κάρυστο, παίζει τζαμπούνα και γνωρίζει πολύ καλά την παράδοση του Κάβο Ντόρου. Διδάχτηκαν χοροί από Νότια Εύβοια (Κάβο Ντόρο) με ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο από τον κ. Μαμμά. 

Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας μουσικούς Νίκο Ευβοιώτη (βιολί), Απόστολο Καρποντίνη (λαούτο), Μαρία Σκουλά (τραγούδι), Κώστα Κατσιούλη (βιολί-τραγούδι) και το Γιάννη Ρεφενέ (ντουμπάκι-τραγούδι) που συμμετείχαν στο μάθημα χορού. 

Μάθημα Καβοντορίτικου.













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις