Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Κυνίδαρος
Πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Εστάλη συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού.  
  • Στην τράπεζα EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ ο νέος τραπεζικός λογαριασμός του συλλόγου.
  • Εστάλη συγχαρητήρια επιστολή στην συγχωριανή μας Μαρία Μονδέλου για την ανάδειξη της Διδάκτωρ Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Το θέμα της διατριβής είχε τίτλο «Ο γάμος και ο θάνατος στη Σητεία τον 16ο αιώνα – Συμβολή στην κοινωνική ιστορία της πόλης».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  • Πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Γαλατσίου, για συμμετοχή του χορευτικού μας ομίλου στις 22/9/2013 σε εκδήλωση με τίτλο «Πολιτιστικό Αντάμωμα» στο Άλσος Βεϊκου. 
 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ: Να συμμετέχει ο χορευτικός όμιλος του συλλόγου στην εκδήλωση του Δήμου Γαλατσίου με ζωντανή μουσική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του συλλόγου
  • Πρόσκληση για συμμετοχή του χορευτικού μας ομίλου στο "4ο Πολιτιστικό Αντάμωμα" στην Πάτμο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην είσοδο του Ναού της Αποκάλυψης από τον Χορευτικό Όμιλο Νέων και Φίλων Πάτμου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου. Από τους διοργανωτές καλύπτονται ΜΟΝΟ τα έξοδα διαμονής για 16 άτομα του χορευτικού ομίλου. Άρα κάθε χορευτής επιβαρύνεται τα έξοδα μεταφοράς και το φαγητό. Επίσης όλοι οι άλλοι συνοδοί του ομίλου επιβαρύνονται το κόστος διαμονής (ξενοδοχεία–δωμάτια), το κόστος εισιτηρίων (καράβι) και το φαγητό. 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ: Ακολούθησε διάλογος και συζήτηση επί του θέματος και αν θα συμμετέχουμε θα πρέπει να το εξετάσουμε ως μία περίπτωση εκδρομής του συλλόγου στην Πάτμο με αφορμή τη συμμετοχή του χορευτικού. 
Υπάρχει πρόβλημα στην ενημέρωση των μελών αλλά και στην οικονομική συμμετοχή που υπολογίζεται περίπου 110 ευρώ ανά άτομο για συνοδούς και 50 ευρώ για τους χορευτές χωρίς φαγητό. Σήμερα τα οικονομικά είναι δύσκολα για όλους μας και φυσικά ο σύλλογος δεν μπορεί να καλύψει έξοδα συμμετοχής των χορευτών. 
Κατ' αρχή να ενημερωθούν τα παιδιά σε συνεννόηση με την δασκάλα του χορευτικού ομίλου και αν επιθυμούν να συμμετέχουν, να συζητηθεί το θέμα εκτενέστερα σε επόμενη συνεδρίαση ή και μέσω τηλεφώνου.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΝΙΔΑΡΟΥ  
Ομόφωνα έγιναν αποδεκτές οι εκδηλώσεις που προτάθηκαν από τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας "Ο Απίκραντος" και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:
Σύκα για ρακί το χειμώνα

ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ
Παρασκευή 19/7/2013, 11:00 το πρωί στην Πλάτσα με δωρεάν εργαστήρι για παιδιά. Παρασκευή 19/7/2013, 8:30 απόγευμα, στον Πολυχώρο με εισιτήριο. Έναρξη της εκδήλωσης με videos. Ακολουθεί ένα ντουέτο (Near) με δύο χορευτές και ολοκληρώνουν την εκδήλωση η ομάδα DIE WOLKE με μία χορεύτρια, δύο μουσικούς και ένα φωτιστή. Σάββατο 20/7/2013, 11:00 το πρωί στην Πλάτσα με δωρεάν εργαστήρι για παιδιά.
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Παρασκευή 26/7/2013, στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας με δωρεάν συμμετοχή του κοινού, νησιώτικη μουσική και τραγούδια από συγχωριανούς μας καλλιτέχνες. Θα προσφερθούν κρασί, τυρί και αρνιά στη σούβλα.
ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Σάββατο 10/8/2013, στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης», Κυνηδαριώτικό γλέντι με νησιώτικη μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Τρίτη 13/8/13, παραδοσιακή Ναξιώτικη μουσική και τραγούδια με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού μας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΟΥΡΝΙΣΜΑΤΑ 
Σάββατο 17/8/2013, παλιές νοικοκυρές του χωριού θα ψήσουν σε παραδοσιακούς φούρνους γλυκά και φαγητά προσφέροντάς τα στο κοινό. 
ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 
Δευτέρα 19/8/2013, ημερίδα – συζήτηση στην πλατεία ή στο «πλατσάκι» του χωριού από ιατρό με επίκαιρο ιατρικό θέμα. 
Τρίτη 20/8/2013 και Τετάρτη 21/8/2013, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στην πλατεία του χωριού. 
«ΘΥΜΙΣΕΣ…» 
Παρασκευή 23/8/2013, παρουσίαση παλαιών φωτογραφιών από το συγχωριανό μας Βαγγέλη Κατσούρη, στο «Πλατσάκι» του χωριού. 
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 
Κυριακή 25/8/2013 και Δευτέρα 26/8/2013, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Κυνιδάρου, στην «Πλάτσα» του χωριού στο «Τροιό», έκθεση ζωγραφικής παιδιών ηλικίας έως 12 ετών. 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ 
Σάββατο 31/8/2013, μονοήμερη εκδρομή στο Μύλο

Είσοδος Πολυχώρου
ΔΩΡΕΑ Κας ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑΣ, ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο ότι η κα Αντωνάκη Σοφία προσέφερε στο σύλλογο το ποσό των τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ (35.000€), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το έργο της διαμόρφωσης του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Ο πρόεδρος επίσης ανάφερε τα εξής: 

"... Όλοι μας γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε ο καθένας μας προσωπικά, οικογενειακά, συλλογικά και γενικά η χώρα μας.
Έγιναν πολλές προσπάθειες από την πρώτη σκέψη της δωρεάς του συγκεκριμένου κτήματος, μέχρι να υπογραφούν τα συμβόλαια δωρεάς και μέχρι να φθάσουμε σήμερα στην πρώτη οικονομική ενίσχυση από την κα Αντωνάκη αυτού του έργου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.Ίσως θα έπρεπε η οικονομική ενίσχυση να ξεκινούσε από την πολιτεία, αλλά πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει τις προσπάθειες μας στην πορεία του έργου.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το συγκεκριμένο έργο είναι έργο πνοής για τον Κυνίδαρο και γενικά για τη Νάξο, που βλέπουμε δειλά–δειλά να γίνεται πραγματικότητα.
Είναι τιμή για το χωριό μας, για το νησί μας να βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι όπως την κα Αντωνάκη Σοφία ανάμεσά μας, να βοηθούν και στηρίζουν τους συλλόγους μας και κατ’ επέκταση των πολιτισμό του τόπου μας.
Πρέπει όλοι ως μέλη του Δ.Σ., να είμαστε ενήμεροι, να διαφημίσουμε τέτοιες προσπάθειες, να προβάλλουμε, να αγκαλιάσουμε αυτό το έργο και να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υλοποίησή του.
Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην δωρήτρια αλλά και στα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια για τις προσπάθειες που έκαναν και την παρακαταθήκη που μας άφησαν, για να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. 
Ευχαριστούμε την κα Αντωνάκη και πιστεύουμε οι ενέργειές της να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συνανθρώπους μας.
Με τα χρήματα της προσφοράς που είναι 35.000€ θα γίνουν οι πρώτες αμοιβές των μηχανικών. Έχουμε συζητήσει και αποφασίσει σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι, δεσμευτικό χαρακτήρα από μέρους μας, ήταν η επιθυμία της κας Αντωνάκη (γι’ αυτό εξάλλου συνεργαζόμαστε), να ανατεθεί η μελέτη στους συγχωριανούς μας μηχανικούς Κων/νο Ιωάννου Τουμπακάρη (πολιτικός μηχανικός) και Ιωάννη Κων/νου Τουμπακάρη (αρχιτέκτων).
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω το ποσό της δωρεάς θα κατανεμηθεί ως εξής:
α) Για «Σύνταξη της μελέτης προς έγκριση δόμησης»,
β) Προκαταβολή στους μηχανικούς για «Σύνταξη των απαιτούμενων μελετών προς έκδοση οικοδομικής άδειας»
γ) Το υπόλοιπο στο ταμείο του συλλόγου.
ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκαναν αποδεκτή την προσφορά της κας Αντωνάκη και ανάθεσαν τη μελέτη του έργου στους μηχανικούς Ιωάννη και Κων/νο Τουμπακάρη και εξουσιοδοτήθηκε ο ταμίας του Δ.Σ. κ. Λιαδάκης Στέλιος για την έκδοση των σχετικών παραστατικών εσόδων και εξόδων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Το θέμα τέθηκε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ακολούθησε διάλογος και συζητήθηκε διεξωδικά στις συνεδριάσεις μας.  
ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε να έρθουμε σε επικοινωνία με το super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, να μας εκδώσουν πέντε επιταγές των 30 ευρώ η κάθε μία. Οι δωροεπιταγές να δοθούν μαζί με μία επιστολή στην οικογένεια από τον αναπληρωτή γραμματέα του Δ.Σ. Κώστα Γ. Καρποντίνη και έτσι η οικογένεια μπορεί να χρησιμοποιήσει τις επιταγές όποτε θέλει και να αγοράσει τα τρόφιμα που αυτή επιθυμεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις