Αναζήτηση στο Blogs μας

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση Ο.ΝΑ.Σ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΝΑΣ
Τα τελευταία χρόνια τρία χρόνια όλοι γνωρίζουμε τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) στην Νάξο. Εκδηλώσεις με κύρος από άποψη θεματολογίας με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με προβολή του πολιτισμού του νησιού μας κλπ. 
Οι εκδηλώσεις αυτές χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσω του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ο οποίος χρηματοδοτεί και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Φέτος όμως όπως μάθαμε από το διαδίκτυο το θέμα που προτάθηκε από την ΟΝΑΣ στο Δήμο δεν εκρίθηκε από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. 
Σύμφωνα με το blog "oanemomylos.blogspot.com" η θεματολογία-πρόταση της Ομοσπονδίας αφορούσε: "...Τη διεξαγωγή μιας διαδραστικής εκδήλωσης με επίκεντρο τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, με βασικό σημείο αναφοράς τον Κυνίδαρο και με "ακτίνες", άλλα χωριά της Νάξου. Παράλληλα, θα γινόταν ταυτόχρονη παρουσίαση των χορευτικών δρώμενων μέσω κυκλώματος στην κεντρική πλατεία της Χώρας Νάξου μέσω γιγαντοοθόνης...."  

Η αντίδραση της ΟΝΑΣ στην απόφαση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ήταν η παρακάτω επιστολή: 
Ενημερώνουμε  τους  συμπατριώτες  μας,  ότι  μετά  από  τρία  χρόνια  συνεχούς  παρουσίας  στη καλοκαιρινή Νάξο μας, με  μια  κορυφαία  εκδήλωση,  που  συνήθως  αποτελούσε  το  πολιτιστικό  γεγονός του  καλοκαιριού  και  έβγαζε  το  νησί  πολιτιστικά  και  εκτός  των  στενών  του  ορίων, φέτος  ΔΕΝ  θα  πραγματοποιηθεί  κάτι παρόμοιο,  παρότι  η Ομοσπονδία  έχει  δουλέψει για  έξι  μήνες  και  έχει  έτοιμη  μια  τέτοια  εκδήλωση,  διότι  ¨η θεματολογία της  δεν  εγκρίθηκε¨ από  το  ελεγχόμενο  από  το  Δήμο  Νομικό  Πρόσωπο.
Η παραπάνω ενέργεια έρχεται ως συνέχεια σειράς ενεργειών του Δήμου το τελευταίο διάστημα (μη πρόσκληση της ΟΝΑΣ εκτός μίας φοράς στις συναντήσεις για το Νοσοκομείο  στην Αθήνα, μη αποδοχή της πρότασης της για συμμετοχή στην επιτροπή για το σμυριδικό, μη συμμετοχή της μετά από χρόνια στη οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου  "Η Νάξος δια μέσου των αιώνων"), για την οποία ΘΕΣΜΙΚΑ δεν μπορούμε να δώσουμε  κάποια εξήγηση.
Εν  συνεχεία,  ενημερωθήκαμε  από  τρίτα  πρόσωπα-εκπροσώπους φορέων, ότι  υπάρχει  άλλη εκδήλωση με ποιητικό περιέχόμενο, με νάξιους ηθοποιούς και τόπο διοργάνωσής  της την Απείρανθο και μας ζητήθηκε να είμαστε τυπικά συνδιοργανωτές της, για να  χρησιμοποιηθεί το ποσόν που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του ΝΠ και ήταν ήδη δεσμευμένο.
Επειδή η Ομοσπονδία σκέπτεται και αποφασίζει και στο παρόν και στο μέλλον μόνο ΘΕΣΜΙΚΑ και επειδή κάθε καλή πρωτοβουλία όπως η παραπάνω θα μας βρίσκει  αρωγούς, το Δ.Σ. της αποφάσισε έστω και τυπικά ή και για εξυπηρέτηση "τεχνικών λόγων" που  έχουν σχέση με την εκταμίευση του ποσού που έχει προβλεφθεί από το ΝΠ, να κάνει  δεκτή τη συμμετοχή της ως συνδιοργανωτής.
Συνεχίζουμε ως ΘΕΣΜΟΣ να έχουμε απλωμένο το χέρι της συνεργασίας, της  συμπόρευσης και της συνενόησης προς κάθε όργανο, προς κάθε φορέα που με οποιονδήποτε τρόπο δρα άμεσα ή έμεσα για τα συμφέροντα του νησιού μας.
Συνεχίζουμε ως ΘΕΣΜΟΣ, να σκεπτόμαστε, να δρούμε, να πορευόμαστε με ένα και  μοναδικό στόχο: Την  πρόοδο, την εξέλιξη, το αύριο του νησιού  μας και των ανθρώπων του. Πέραν αυτού  ουδέν. 
 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       
ΝΙΚΟΣ  ΜΑΪΤΟΣ         ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου