Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 18ης Νοεμβρίου 2013 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο.ΝΑ.Σ.
Από την Ο.ΝΑ.Σ. λάβαμε την υπ’ αριθμόν 937/4-11-2013 επιστολή με την οποία εκτός της ενημέρωσης για την γενική-απολογιστική συνέλευσή της που θα γίνει στην αίθουσα του συλλόγου μας στις 1/12/2013, μας ενημερώνει να καταθέσουμε έκθεση με προβλήματα που απασχολούν το χωριό μας, κατά προτεραιότητα και τυχόν λύσεις που προτείνουμε. Τα προβλήματα αυτά θα ληφθούν υπόψη από την Ομοσπονδία και θα κατατεθούν στους αρμόδιους φορείς του νησιού μας. Κατόπιν συζήτησης τα θέματα που θα τεθούν υπόψη της ΟΝΑΣ είναι :
1)   Τιμή ζώνης. Να επανεξεταστεί το θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (;), Υπουργείο Οικονομικών (;).
2)   Επίσκεψη του γιατρού. Να επισκέπτεται αγροτικός ιατρός το χωριό, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και όχι μία φορά το μήνα.
3)   Λεωφορείο. Η αναχώρηση του λεωφορείου, να γίνεται από την Χώρα της Νάξου μετά τις 13:30 το μεσημέρι όπου έρχεται και το καράβι στο νησί.
4)   Κυκλοφοριακό. Η διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων, να απαγορευτεί εντός του χωριού και η είσοδος – έξοδος στα λατομεία, να γίνεται μέσω του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού (Από Μονή-Χαλκί κλπ).
5)   Αγροτική οδός. Να επεκταθεί ο αγροτικός δρόμος από την περιοχή του Μύλου προς το Ακρωτήρι.
6)   Καθαριότητα. Να τεθεί το θέμα της καθαριότητας του χωριού, ποταμών και παραλιών. 

 ΠΗΓΗ ΝΕΡΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙΑΣ
«Τις τελευταίες ημέρες στο χωριό έχει δημιουργηθεί ένα θέμα σχετικά με το νερό της πηγής Σκουλικαριάς που ως γνωστό τροφοδοτεί την Χώρα της Νάξου αλλά και άλλα χωριά του Δήμου. Στις 27/10/2013 ενημερωθήκαμε προφορικά για ένα έργο που έχει προγραμματιστεί στην πηγή της Σκουλικαριάς και από το διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι έχει εγκριθεί έργο με τίτλο ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΠΗΓΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙΑΣ από τον Δήμο Νάξου και Μικρές Κυκλάδες και μάλιστα έχει αναδειχθεί και ο εργολάβος εκτέλεσης του έργου (Αριθ. Απόφασης 276/2013).
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου στο χωριό, Αντώνης Ν. Καρποντίνης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κων/νος Ιακ. Κλουβάτος, δεν γνώριζαν τίποτα επί του θέματος παρά μόνο ότι προσωπικό του Δήμου θα κάνει την ετήσια συντήρηση των φρεατίων. 
Την Κυριακή 17/11/2013, ο εργολάβος δούλευε στην πηγή και μάλιστα έχουν αλλάξει τις διατομές των σωληνώσεων του νερού που φεύγουν από την πηγή. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, σύμφωνα με τον Αντώνη Καρποντίνη, πήγαν από το σύλλογο του χωριού και πράγματι διαπίστωσαν ότι έχει γίνει παρέμβαση στις σωληνώσεις της πηγής. 
Από τον κ. Κώστα Τσαμπουνάρη (πρώην πρόεδρο της Κοινότητας) ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε συμβιβαστική πράξη (αριθμός 8258 του 1971), σύμφωνα με την οποία ο Δήμος δεν είχε το δικαίωμα να εκτελέσει εργασίες στην πηγή αν δεν υπήρχε συμφωνία με την Κοινότητα του χωριού και βέβαια λογικά σήμερα από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας...». 
Από τον πρόεδρο της Κοινότητας Κώστα Κλουβάτο, λάβαμε και επιστολή όπου διαπιστώνονται τα παραπάνω. 
Από το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε 
α) Να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και 
β) Να συνεργαστούμε με δικηγόρο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η συμβιβαστική αυτή πράξη έχει Νομική Ισχύ κλπ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις