Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις_2



ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κυνηδάρου συνεχίζοντας με συνέπεια και επιμονή την κοινωνική προσφορά στους συγχωριανούς και συντοπίτες μας διοργανώνουμε για άλλη μια χρονιά την εκδήλωση "ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ". 

Αναλυτικότερα:
Α) Ημερίδα Υγείας με θέμα «Μεταβολικό Σύνδρομο», την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00 στη πλατεία του χωριού.
Πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μια διάγνωση μεταβολικού συνδρόμου και σύμφωνα με έρευνες περίπου το 25% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού και το 32% του αμερικανικού πληθυσμού πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο.
 Τα αυξανόμενα ποσοστά τόσο στους ενηλίκους όσο και στα παιδιά έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες υγείας, με αποτέλεσμα περισσότερες δράσεις να στρέφονται στην ενημέρωση του κοινού για το μεταβολικό σύνδρομο.
Το μεταβολικό σύνδρομο εμπεριέχει καρδιαγγειακά νοσήματα με κυριότερους παράγοντες κινδύνου την υπέρταση, την αυξημένη «κακή» χοληστερίνη και τη μειωμένη «καλή», το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία ….
Ομιλητής θα είναι ο συντοπίτης μας Δρ Ιωάννης Ν. Λεγάκης – Ενδοκρινολόγος και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

 
 
Β) Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», στις 21 & 22 Αυγούστου 2012 και ώρα από 17:00 έως 21:00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Κυνηδάρου (Πλατεία). 
Φίλες και φίλοι, η προσφορά αίματος είναι πράξη αγάπης, απόδειξη ανθρωπιάς και αφορά όλους μας. 
Δέκα λεπτά που διαρκεί η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και συμβάλλουμε σ’ ένα υψηλό επίπεδο ανθρώπινης αλληλεγγύης. 
Μία μονάδα αίματος μπορεί να δώσει ζωή σε περισσότερους από ένα ασθενείς και ο εθελοντής αιμοδότης πρέπει να ξέρει ότι Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ.

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών "Ο Τίμιος Σταυρός" της Αθήνας, συμπαραστέκεται και έχει δηλώσει την ενεργή συμμετοχή του στις παραπάνω εκδηλώσεις.

 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κυνηδάρου, στηρίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά παρουσιάζουμε την Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 στις 9:00 το βράδυ, τα βιβλία των συγχωριανού μας Μανόλη Αρτ. Κατσούρη και Ιωάννη Γεωρ. Διακονικολάου με τίτλους «ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΥΝΙΔΑΡΟΝ ΝΑΞΟΥ» και «ΣΥΛΛΟΓΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΙΔΑΡΟΝ ΝΑΞΟΥ» αντίστοιχα.
Εκδότης στα παραπάνω βιβλία είναι ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΥΝΙΔΑΡΟΝ ΝΑΞΟΥ
Πρόκειται για μία εικόνα του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου που προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη και σήμερα βρίσκεται στην ενορία του χωριού, στον Άγιο Γεώργιο. 

Είναι έργο, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, ...του έμπειρου λαϊκότροπου αγιογράφου, όπως μαρτυρεί η ισορροπημένη σύνθεση και η χρωματική αρμονία, επηρεασμένου από ρεαλιστικά δυτικότροπα στοιχεία…

Εισηγητής θα είναι ο κος Ιωάννης Βερώνης, δικηγόρος από το Δαμαριώνα. 







ΣΥΛΛΟΓΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΙΔΑΡΟΝ ΝΑΞΟΥ
Ο συγγραφέας Γιάννης Γ. Διακονικολάου, έχει υπηρετήσει δάσκαλος στο χωριό μας και έχει παντρευτεί τη συγχωριανή μας Στέλλα Γ. Γεροντάκη (Κονομογιώργη). 
Στο πλαίσιο σχετικής οδηγίας της Ακαδημίας Αθηνών, ασχολήθηκε με τη συλλογή λαογραφικού υλικού και ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος», αποφάσισε να εκδώσει ένα μέρος της συλλογής αυτής, τηρώντας τη γλώσσα και την ορθογραφία του συγγραφέα, με ελάχιστες και μόνο τις απολύτως αναγκαίες διορθώσεις από τον επιμελητή του βιβλίου Γιάννη Κ. Τουμπακάρη.

Εισηγητής θα είναι ο συγχωριανός μας κος Κώστας Γεωργίου Κλουβάτος, Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2014
Το ημερολόγιο 2014 που εκδόθηκε από τους πολιτιστικούς συλλόγους και είναι αφιερωμένο σε εκδόσεις των συλλόγων, αλλά και σε συγγραφείς Κυνηδαριώτες και μη, που έχουν ασχοληθεί με τον ΚΥΝΗΔΑΡΟ και θα παρουσιάσουμε προβάλλοντας τα βιβλία που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Είναι μια προσφορά τιμής για τους συγγραφείς Κυνηδαριώτες και μη, που απέδειξαν με τη γραφίδα τους την αγάπη τους για το χωριό μας.
Εισηγητής θα είναι ο συγχωριανός μας Ιωάννης Κων/νου Τουμπακάρης, αρχιτέκτονας. 




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
«Ο Άγιος Γεώργιος»

Δερβενακίων 20, Γαλάτσι 111 46

Τηλέφωνο & Fax: 2102927231



 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις