Δελτίο Τύπου κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας



Καλή Χρονιά



Με μεγάλη επιτυχία, σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία πολλών συγχωριανών και φίλων κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2015 στην αίθουσα του συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί, τα μέλη μας, τους προσκεκλημένους και φίλους του συλλόγου, που παρευρέθηκαν στην πρώτη εκδήλωση και στο καλωσόρισμα του 2015.


Η έναρξη της εκδήλωσης με κάλαντα




Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τα κάλαντα με βιολί (Χρήστος Τσελέντης) και λαούτο (Γιάννης Ρεφενές) που τραγούδησαν ο Αντρέας Σκουλάξινος, η Αγγελική Ι. Τσελέντη και η Νικολέτα Π. Χαλαζωνίτη.










Ο πρόεδρος Ιάκωβος Κ. Τσελέντης και ο ειδικός γραμματέας Κώστας Γ. Καρποντίνης, καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους και ανακοίνωσαν τον προγραμματισμό του Δ.Σ. για το επόμενο τρίμηνο.


Ιάκωβος Τσελέντης και Μανώλης Κατσούρης
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ιάκωβος Τσελέντης ανάφερε τα εξής:


Κυρίες Κύριοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι του συλλόγου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση και συμμετέχετε στην εκδήλωση μας, στην πρώτη εκδήλωση για το καλωσόρισμα του 2015. 
Οι ευχές στο καλωσόρισμα κάθε νέου χρόνου, εκφράζουν την ελπίδα και αισιοδοξία ότι δεν θα μας συμβεί ότι κακό μας συνέβη, τον προηγούμενο χρόνο. Εύχομαι μια καλή χρονιά, πάνω απ’ όλα υγεία, οικογενειακή γαλήνη και για τους συλλόγους να έχουμε μια καλή πολιτιστική και δημιουργική χρονιά.


Βράβευση από πρόεδρο Κεραμιωτών κ. Φυρογένη
Βράβευση φοιτητών

Στη σημερινή εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, βραβεύουμε τους νέους φοιτητές, που εισήχθησαν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας. Βραβεύουμε την «ελπίδα του τόπου» μας ως ένα μικρό δείγμα τιμής προς τους νέους, από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, ενισχύοντας τις δυνάμεις στο νέο στάδιο της ζωής τους. 
Θέλουμε τη νεολαία κοντά στο σύλλογο και σήμερα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η Χώρα μας, είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να συμμετέχουν στα δρώμενα και στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Τους περιμένουμε να έρθουν κοντά και να γίνουν μέλη του συλλόγου με δωρεά συνδρομή τεσσάρων ετών. 

Ημερολόγιο 2015

Έχει κυκλοφορήσει το ημερολόγιο 2015 και είναι αφιερωμένο στα ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ.
Προσκεκλημένοι
Κυρίες, κύριοι, είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το νερό είναι πολύτιμο αγαθό, βασικός και αναντικατάστατος παράγοντας της ζωής. Τα Νερά του Κυνηδάρου είναι πηγή πλούτου για το χωριό μας, που ωθούν ακόμα και εσωτερικούς μετανάστες να καλλιεργούν χωράφια και να δημιουργούν υποδομές πτηνοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους διαφημίστηκαν στο φετινό ημερολόγιο που μας δίνει τη δυνατότητα να διανεμηθεί δωρεά στα μέλη και στους φίλους. 
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε το συγχωριανό μας Βαγγέλη Ν. Γεροντάκη που για άλλη μια χρονιά διαφημίζεται σε όλες τις σελίδες του ημερολογίου και ενισχύει οικονομικά το ημερολόγιο. 
Να ευχαριστήσουμε επίσης το συγχωριανό μας Νίκο Γκούφα που μέσω αυτού ως πρόεδρος, το ραδιοταξί ΑΘΗΝΑ 1, είναι ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, αλλά και για την στήριξη και συμμετοχή τους κάθε Τετάρτη και σε διάφορες εκδηλώσεις του συλλόγου. 

Εκπρόσωποι των συλλόγων


















Βράβευση από κ. Χωριανόπουλο


















 
Βράβευση από κ. Μαργαρίτη
















Βράβευση από κ. Ν. Βερνίκο



















Τουρνουά Τάβλι.

Είναι σε εξέλιξη το 1ο τουρνουά τάβλι που ξεκίνησε στις 19/12/2014. Βρισκόμαστε ήδη στην 2η αγωνιστική και έχουν γίνει μέχρι σήμερα συναρπαστικοί αγώνες. Λόγω των εορτών και τώρα εκλογών δεν ορίσαμε συγκεκριμένες ημερομηνίες, υπολογίζουμε ότι στα μέσα του Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί το τουρνουά και θα αναδειχθεί ο νικητής. Η επόμενη φάση, επόμενη αγωνιστική είναι Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.


Βράβευση από κ Σπηλιάκο

Βράβευση από κ. Βερνίκο Κ.
Εκδήλωση για Απόστολο Βασιλ. Αντωνάκη

Βράβευση από κα Βάσιλα
Όπως γνωρίζετε η κες Σοφία και Ειρήνη Αντωνάκη έχουν δωρίσει στους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία που είχαν από τους γονείς τους στον Κυνήδαρο. Η μεγάλη αυτή δωρεά ήταν μια επιθυμία του αείμνηστου Βασίλη Αποστόλου Αντωνάκη, ο οποίος έφυγε νωρίς και δεν πρόλαβε να την πραγματοποιήσει ο ίδιος. Ο σύλλογος μας σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στον αείμνηστο συμπατριώτη μας, του οποίου την παραγγελία πραγματοποίησαν η σύζυγός του Ειρήνη και η αδελφή του Σοφία Αντωνάκη, αποφάσισε να αναρτήσει την μορφή του στα γραφεία του συλλόγου μας. Προτιμήθηκε αντί το συνηθισμένο φωτογραφικό πορτραίτο να αναρτηθεί ένα ζωγραφικό πορτραίτο επειδή κατά ευτυχή συγκυρία ο Κυνήδαρος εκτός των άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών, διαθέτει ένα νέο ελπιδοφόρο ζωγράφο της Σχολής Καλών Τεχνών το Λουκά Καλλιαντάση (εγγονό του Νικόλαου και Λίζας Λιαδάκη), ο οποίος φιλοτέχνησε ένα εξαιρετικό κατά γενική ομολογία πορτραίτο του αείμνηστου Βασιλείου Αποστόλου Αντωνάκη. Το κόστος εξ ολοκλήρου ανέλαβε η κα Σοφία Αντωνάκη. 
Τα αποκαλυπτήρια του πορτραίτου και παράλληλα μια σεμνή εκδήλωση μνήμης προγραμματίζουμε να γίνει στις 8 Φεβρουαρίου 2015 εδώ στην αίθουσα του συλλόγου μας. 
Όπως καταλαβαίνετε είναι χρέος τιμής και υποχρέωσή μας όλοι να είμαστε εδώ για να τιμήσουμε στο πρόσωπο του μεγάλου δωρητού την έννοια της χορηγίας και της δωρεάς που ειδικά στις μέρες μας έχει μεγάλη σημασία και είναι πολύτιμη.


Μελέτη Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού «Β.Α. Αντωνάκης»

Η διαδικασία έγκρισης της μελέτης είναι σε εξέλιξη και υπολογίζουμε τον Μάρτιο ή Απρίλιο να έχει ολοκληρωθεί. Θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η συνεισφορά όλων μας είναι απαραίτητη, να είστε όλοι ενήμεροι και κάθε προσφορά σας είναι δεκτή. Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της κας Σοφίας Αντωνάκη είναι σημαντικό έργο για το χωριό μας και ως γνωστό απαιτούνται χρήματα, κόπος και χρόνος για την υλοποίηση του.


Τσικνοπέμπτη

Την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, αντί για Τετάρτη 11/2/2015, προγραμματίζουμε αποκριάτικο γλέντι στην αίθουσα του συλλόγου. Σας περιμένουμε μασκαρεμένους και μη, για χορό, διασκέδαση με άριστα παραδοσιακά φαγητά, με ζωντανή μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα του συγχωριανού μας Χρήστου Τσελέντη.


Αιμοδοσία.

Τον μήνα Μάρτιο προγραμματίζουμε αιμοδοσία, στην αίθουσα του συλλόγου για την οποία θα ενημερώσουμε αναλυτικότερα αφού οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της αιμοδοσίας. Προσκαλούμε τους εθελοντές αιμοδότες και δεν ξεχνάμε ότι με την προσφορά αίματος συμβάλλουμε σε μια σημαντική προσπάθεια γιατί οι ανάγκες για αίμα στη χώρα μας είναι μεγάλες όπως μας ενημερώνουν οι ειδικοί.


Ο παπά Λογαράς ευλογεί την πίτα και η ψάλτισσα Κατερίνα Σκουλαξίνου



















Εκλογές

Να έχουμε υπόψη, ότι φέτος μετά τις 20 Απριλίου προγραμματίζονται εκλογές για ανάδειξη νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Θα ακολουθήσει βέβαια αναλυτική ενημέρωση για την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και εκλογών και θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι είναι βασικό νέα παιδιά, νέα πρόσωπα, να έρθουν κοντά στο σύλλογο, να έχουμε συμμετοχή στα δρώμενα και στις δραστηριότητες του συλλόγου.


Συγχωριανοί και φίλοι του συλλόγου

















Νίκος Ευβοιώτης-Μαρία Σκουλά-Πολυχρόνης Κορρές




















Ευχαριστίες

Συνεχίζονται οι βραδιές της Τετάρτης με παραδοσιακούς μεζέδες και φαγητά, χάρη στη προσπάθεια που καταβάλλουν μέλη του συλλόγου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σας καλούμε στην αίθουσα του συλλόγου κάθε Τετάρτη, είναι ευκαιρία να βρισκόμαστε, να συζητάμε, να μαθαίνουμε νέα του χωριού και να ανταλλάσουμε πέντε κουβέντες.

Ευχαριστούμε τους μάγειρες, Χρήστο Ιωάννου Καρποντίνη, Ειρήνη Λιαδάκη που ξεκίνησαν τη νέα περίοδο φέτος και φυσικά τον ακούραστο Δημήτρη Βασιλείου Λεγάκη που συνεχίζει να φτιάχνει εκλεκτούς μεζέδες κάθε Τετάρτη αλλά και να μας βοηθά σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου.

Πολυχρόνης - Λέτα - Νικηφόρος Κορρές
Ευχαριστούμε τα μέλη μας Αποστόλη Κονιτόπουλο και Σταυρούλα Κονιτοπούλου που είναι υπεύθυνοι στο σερβίρισμα κάθε Τετάρτη και βοηθούν σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την μεγάλη ευεργέτιδα των πολιτιστικών συλλόγων και του χωριού μας κα Σοφία Αντωνάκη.

Ευχαριστούμε την κα Λίτσα Καρποντίνη – Λιαδάκη που στόλισε την πίτα.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στα ξεροτήγανα που θα μοιραστούν σήμερα στην εκδήλωση: Σοφία Λεγάκη, Ειρήνη Λιαδάκη, Αντιγόνη Καρποντίνη, Μαρία Κουκουλάρη-Κουφοπούλου, Δημήτρης Στ. Καρποντίνης (Μπεζάς), Σταμάτης Νικ. Τσελέντης (Στρογγαλάκι).

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και σας θέλουμε όλους αρωγούς στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε να διατηρήσουμε και να διασώσουμε τον πολιτισμός μας.

Καλή Χρονιά!!


Αγγελική Κονιτοπούλου
Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Λογαράς, εφημέριος του Ναού της Αγίας Βαρβάρας στα Πατήσια και τον βοήθησε η ψάλτισσα του χωριού Κατερίνα Σκουλαξίνου στην με πολύ συγκίνηση. 
Στους παρευρισκομένους μοιράστηκαν εκτός από την πίτα, ξεροτήγανα και ρακί.

Βραβεύτηκαν συνολικά 19 νέοι φοιτητές που εισήχθησαν στις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές.







Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: 
Αντρέας Παπαϊωάννου-Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών, Λάζαρος Θεόφιλος-πρώην πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., Αντώνης Χωριανόπουλος-αντιπρόεδρος ΕΚΥΤ, Νίκος Μαγκανάρης-Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου, Γιώργος Κουφόπουλος-σύλλογος Κορωνιδιατών, Σοφία Μανδηλαρά-Σύλλογος Κορωνιδιατών, Νίκος Φυρογένης-Σύλλογος Κεραμιωτών, Βασίλης Κουφόπουλος-Σύλλογος Κεραμιωτών, Μαρία Βάσιλα-Σύλλογος Δανακιωτών, Αντώνης Παπακωνσταντής-γραμματέας ΕΚΥΤ & Σύλλογος Κορωνιδιατών, Σταύρος Σπηλιάκος-Επίτιμο μέλος του συλλόγου, Νίκος Βερνίκος-πρόεδρος ΟΝΑΣ, Νίκος Μαϊτός-Δημοτικός Σύμβουλος Νάξου, Κατερίνα Τσάφου-Αντιπρόεδρος ΟΝΑΣ, Γιάννης Μαργαρίτης-Σύλλογος Τριποδιωτών, Κώστας Βερνίκος-Σύλλογος Σαγκριωτών, Σοφία Μάρκου-Σύλλογος Εγκαριτών, Γιάννης Λογαράς-Μέλος ΔΣ εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.





Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μουσικούς μας Αγγελική Κονιτοπούλου, Μαρία Σκουλά, Λέτα Κορρέ, Νικηφόρος και Πολυχρόνης Κορρές, Νίκος Ευβοιώτης, Χρήστος Τσελέντης και Γιάννης Ρεφενές, που διασκέδασαν τους παρευρισκομένους. 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις