Παραδοσιακοί Χοροί από Τζια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας ότι οι ώρες των μαθημάτων παραδοσιακών χορών για το 1ο και 3ο τμήμα Χορού με υπεύθυνη τη Μαρία Ν. Κλουβάτου από την Κυριακή 17/4/2016 μεταφέρονται μία ώρα μετά. 

Αναλυτικότερα :
Για το 1ο Τμήμα Χορού : από 6:00 έως 7:00 το απόγευμα.
Για το 3ο Τμήμα Χορού : από 7:00 έως 8:30 μ.μ.

Την Κυριακή 17/4/2016, στην αίθουσα του συλλόγου θα γίνει μάθημα παραδοσιακών χορών από Τζια με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Σέρβο.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σέρβο: Γεννήθηκε (Ιούλιο 1979) και μεγάλωσε στην Τζια. Ζυμώθηκε μέσα στα παραδοσιακά γλέντια του τόπου του όπου το κυρίαρχο όργανο είναι η τσαμπούνα αλλά και το βιολί. Γλέντια με αφορμή διάφορα ήθη και έθιμα, γιορτές Αγίων, πανηγύρια κλπ. τον έκαναν να αγαπήσει ιδιαίτερα την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου του. Στην Αθήνα ήρθε για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τ.Ε.Φ.Α.Α την ειδικότητα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών. Ασχολήθηκε με την παράδοση της Τζιας, παίζει τσαμπούνα και εργάζεται ως χοροδιδάσκαλος σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς.
Εισηγητής σε σεμινάρια παραδοσιακού χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παραδίδει μαθήματα τσαμπούνας στο ωδείο "Σίμων Καράς", στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κέας, στη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής "Τέττιξ".

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης (24/1/2016-Παραδοσιακοί Χοροί Κρήτης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις