Γενική Συνέλευση_3


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ "Ο Άγιος Γεώργιος"

Τα μέλη του συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και η Γενική Συνέλευση που ήταν Εκλογοαπολογιστική, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/3/2017 στην αίθουσα του συλλόγου (Δερβενακίων 20 – Γαλάτσι). Κατόπιν πρότασης, πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ΟΜΟΦΩΝΑ από το σώμα, ψηφίστηκε ο Νικόλαος Κων/νου Τσακωνιάτης και Γραμματέας ο Κων/νος Γεωργίου Καρποντίνης.

Πρόεδρος Γ.Σ.: Νίκος Κ. Τσακωνιάτης - Γραμματέας Γ.Σ.: Κων/νος Γ. Καρποντίνης
Ο πρόεδρος συντόνισε άριστα τη διαδικασία της γενικής συνέλευσης και αφού καλωσόρισε τα μέλη του συλλόγου έδωσε το λόγο στον Μανώλη Κατσούρη για το καθιερωμένο μνημόσυνο στους αποθανόντες Κυνηδαριώτες το έτος 2016 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ακολουθήθηκε η παρακάτω διαδικασία:

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ο Βασίλης Ιωάν. Κουκουλάρης ως μέλος της εξελεγκτικής, ανάγνωσε την έκθεση της επιτροπής αναφέροντας ότι «…τα πρακτικά συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκαν γραμμένα σε ηλεκτρονική μορφή, αρχειοθετημένα με αύξοντα αριθμό από 1308 έως 1344. Το βιβλίο του ταμείου (έσοδα–έξοδα) να είναι ενημερωμένο με απόλυτη συμφωνία στον συγκριτικό έλεγχο των ενταλμάτων πληρωμής και αποδείξεων είσπραξης…».

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. Ιάκωβος Κ. Τσελέντης ανέγνωσε τον Διοικητικό Απολογισμό καλωσορίζοντας τα μέλη και ζήτησε να κατατεθούν σκέψεις και προτάσεις τις οποίες θα λάβει υπόψη το νέο Δ.Σ. Τόνισε ότι είμαστε γνώστες μιας δύσκολης οικονομικά κατάστασης, υπήρξαν δυσκολίες και προβλήματα αλλά το απερχόμενο Δ.Σ. δεν το έβαλε κάτω. Αντιθέτως προσπάθησε με όρεξη και αισιοδοξία να πετύχει ότι καλύτερο για τον σύλλογο.
Αναφέρθηκε στους βασικούς οικονομικούς πόρους του συλλόγου και στην οικονομική και ηθική στήριξη πολλών μελών μας σε διάφορες δραστηριότητες.
Έγιναν περίπου 40 συνεδριάσεις και λήφθηκαν αποφάσεις με στόχο το καλύτερο δυνατό για το σύλλογο μας, να υπάρχει σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου και να εκπληρώσουμε τους σκοπούς βάσει του καταστατικού ίδρυσης του.
Η αλληλογραφία του συλλόγου έχει αρχειοθετηθεί και βιβλιοδετηθεί από το 1961 έως το 2013 και απομένει το τελευταίο διάστημα έως σήμερα.
Ανακοίνωσε τα νέα μέλη του συλλόγου που είναι η Καρποντίνη Ευαγγελία του Αποστόλου, Κλουβάτος Στυλιανός του Ιακώβου, Μπουλαξής Ιωάννης του Ευαγγέλου, Κορρές Πολυχρόνης του Νικηφόρου με τελευταίο Αριθμό Μητρώου να είναι ο 1289.
Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και σχέσεις συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) και ανέλυσε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2016 που έγιναν στον Κυνήδαρο.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση των δραστηριοτήτων των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου και ειδική αναφορά στην τράπεζα αίματος που διατηρεί ο σύλλογος τονίζοντας ότι είναι σημαντική δραστηριότητα, ένα δώρο ζωής για όλους μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση και ενίσχυση της.
Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την αίθουσα και την περιουσιακή κατάσταση του συλλόγου, στις προσφορές των μελών μας, εκδρομές, εργασίες στο Τροιό και αίθουσα του συλλόγου κλπ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Ο απερχόμενος ταμίας του Δ.Σ. Στέλιος Ν. Λιαδάκης ανέγνωσε τον Οικονομικό Απολογισμό καλωσορίζοντας τα μέλη του συλλόγου και αναλύοντας κάθε παράγραφο των εξόδων και εσόδων που πραγματοποιήθηκαν το προαναφερόμενο διάστημα.

Παράλληλα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες μελών του συλλόγου και ο απολογισμός του Δ.Σ. έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ καθώς και η ΑΠΑΛΛΑΓΗ του ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ.: Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Νίκος Τσακωνιάτης, έθεσε στο σώμα τον ορισμό της πιθανής ημερομηνίας των εκλογών προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία από τη Γ.Σ. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διαδικασίες που απαιτούνται και τις εορτές του Πάσχα, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στο Δ.Σ. να διεξαχθούν την Κυριακή 7 Μάϊου 2017.

ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ζήτησε να θέσουν όποια μέλη επιθυμούν υποψηφιότητα για την εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές. ΟΜΟΦΩΝΑ εκλέχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή που αποτελείται από τους: α) Καρποντίνη Αντιγόνη του Αντωνίου, β) Λιαδάκη-Καρποντίνη Ευαγγελία του Βασιλείου, γ) Τσελέντη Αικατερίνη του Ιακώβου και δ) Κλουβάτος Μανώλης του Αποστόλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις