Καλοκαίρι στο Κυνήδαρο

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι προγραμματίζουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Αναζητούμε προορισμούς που θα μας γοητεύσουν, θα μας συναρπάσουν και θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Η Νάξος το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων προσφέρεται για τέτοια επιλογή. Φιλοξενία, όμορφες παραλίες, γραφικά χωριά, νυχτερινή ζωή, παραδοσιακά προϊόντα, χορός, παραδοσιακά έθιμα κ.λπ. είναι πρόθυμη να τα προσφέρει στους επισκέπτες της και να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς για αξέχαστες διακοπές.
Κυνήδαρος
Ο Κυνήδαρος απέχει 14 χιλιόμετρα από την Χώρα της Νάξου σε υψόμετρο περίπου 400μ. Οι κάτοικοι του χωριού μας, το καλοκαίρι (κυρίως τον Αύγουστο) τριπλασιάζονται. Στον Κυνήδαρο δεν υπάρχουν ξενοδοχεία και όλοι οι επισκέπτες το καλοκαίρι είναι εσωτερικοί μετανάστες που κατοικούν στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Οι Κυνηδαριώτες είναι πρωτοπόροι στη μουσική και το χορό. Η πλούσια μουσικοχορευτική μας παράδοση, έχει μείνει αναλλοίωτη και οι Κυνηδαριώτες όλο το χρόνο το αποδεικνύουν με τα γλέντια τους, τη φιλοξενεία τους και την καλή τους διάθεση. Ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος" που τα μέλη του είναι κυρίως Αθηναίοι, κάθε χρόνο διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικές εκδρομές στο νησί, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας με σκοπό την διατήρηση αυτής της κληρονομιάς και κυρίως να γνωρίσουν καλλίτερα οι νέοι της Αθήνας τις συνήθειες και την ιστορία του χωριού μας.
Οι εκδηλώσεις που μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί για το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 είναι:

Α) ΗΜΕΡΕΣ ΧΟΡΟΥ
- Παρασκευή 29/7/11. Η ομάδα Βιωματικής Θεατρικής Έκφρασης ΝΕΛΕ Κυκλάδων, θα παρουσιάσει χορευτικά δρώμενα. Επίσης την ίδια ημέρα η χορευτική ομάδα "Κι όμΩς κινείται", θα παρουσιάσει την χοροθεατρική παράσταση "il Parraiso 3"
- Σάββατο 30/7/11. Βραδιά αφιερωμένη στην βραζιλιάνικη μουσικοχορευτική παράδοση. Το σωματείο "Quilombo CentrCultural" θα παρουσιάσει χορούς και μουσική Sampa και Batucada.
-Σάββατο 20/8/11. Κυνηδαριώτικη βραδιά με το συγκρότημα της Αγγελικής Κονιτοπούλου.

Β) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Το σύνθημά μας: ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ –ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ–ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥΗ καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», θα γίνει την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011. Προωθούμε το μήνυμα της αιμοδοσίας του συλλόγου μας στους συγγενείς σας, στους φίλους και γνωστούς σας, να συμμετέχουν στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας. Όποιος από τους αιμοδότες επιθυμεί την έκδοση της «κάρτας αιμοδότη», να απευθύνεται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις