Δημοτικό Σχολείο Κυνηδάρου Νάξου

Συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Μετά από πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού μας την Τρίτη 9/8/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη Μανώλη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Δ/ντρια του Δημοτικού σχολείου Κυνηδάρου Φρόσω Τσακωνιάτη-Κουνάδη, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αγγελική Κλουβάτου-Κουνάδη, ο δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ο πρόεδρος του Ν.Π. Ιάκωβος Ναυπλιώτης. Τους πολιτιστικούς συλλόγους εκπροσώπησαν οι πρόεδροι Λιαδάκης Στέλιος και Βαγγέλης Κακλαμάνος, ο γενικός γραμματέας και ο υπεύθυνος πολιτιστικού τομέα του συλλόγου Ιάκωβος Κ. Τσελέντης και Αντρέας Σκουλάξινος. Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους πολιτιστικούς συλλόγους, ζήτησε να μάθει τα αιτήματα τους και ο πρόεδρος Στέλιος Λιαδάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την αποδοχή της αίτησης των συλλόγων μας και ανέφερε ότι οι σύλλογοι είναι πολιτιστικοί και σκοπό έχουν το καλό και την πρόοδο του χωριού μας Κυνήδαρος, δεν λειτουργούμε ανέφερε ποτέ με κομματικά κριτήρια και μεταξύ των συλλόγων μας υπάρχει άριστη συνεργασία και από κοινού αποσκοπούμε για το καλό του Κυνηδάρου μέσα από τον πολιτισμό.
Δημοτικό Σχολείο Κυνηδάρου
α) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την επισκευή του σχολείου; β) Θα προχωρήσει ο Δήμος στην αντικατάσταση της στέγης; γ) Έχει προγραμματιστεί η έναρξη των εργασιών και ο χρόνος εκτέλεσης του έργου; δ) Τι γίνεται με την νέα σχολική χρονιά; ε) Το έργο δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης; στ) Πότε θα αποφασιστεί αν θα γίνουν επισκευές ή αντικατάσταση της στέγης; ζ) Σε ποιες αίθουσες-χώρους θα γίνονται τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς; η) Συζητείται η περίπτωση τα παιδιά να μεταβαίνουν σε άλλο σχολικό συγκρότημα του δήμου;
Σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις απάντησε κυρίως ο κ. Γρυλλάκης εκ μέρους του δήμου ο οποίος όπως ανάφερε γνωρίζει πολύ καλά το θέμα. Ο κ. Γρυλλάκης ανάφερε:
Θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση της οροφής και υγρομόνωση χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η αντικατάσταση της στέγης. Πολλά σχολεία της ανάφερε έχουν το ίδιο πρόβλημα και αυτό είναι ένας παράγοντας της χρονοκαθυστέρησης. Βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης και δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει πως θα προχωρήσουν οι εργασίες. Μας απασχολεί η ασφάλεια των μαθητών και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την καλλίτερη λύση. Αν προχωρήσουμε σε επισκευή ο χρόνος των εργασιών προγραμματίζεται έως τον 12ο του 2011 σε περίπτωση αντικατάσταση της στέγης ο χρόνος θα παραταθεί για όλο το σχολικό έτος και περισσότερο. Με την δυναμική που σήμερα έχει το σχολείο Κυνηδάρου, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συζητούμε για συνένωση. Πρόβλημα επίσης είναι το οικονομικό (να βρεθούν χρήματα) και παρόλο τις δυσκολίες θα γίνουν προσπάθειες να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης επισήμανε να εμπιστευθούμε την άποψη των ειδικών της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και εξέφρασε την σιγουριά του ότι παρόλο που οι δυσκολίες είναι μεγάλες και συνεχώς παρουσιάζονται προβλήματα, σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις