... Στα πεταχτά


  • Την Μ. Παρασκευή όλοι οι Χριστιανοί ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η μέρα των Παθών του Χριστού. Έτσι και στον Κυνήδαρο μετά το στόλισμα του Επιτάφιου που έγινε με λουλούδια που προσέφερε η Ευαγγελία Δημ. Σκουλάξινου - Ανδριανοπούλου, στον εσπερινό τέσσερις χορωδίες αποτελούμενες από κατοίκους του χωριού έψαλλαν τα εγκώμια. Πολύ καλή οργάνωση και οι  πιστοί θαύμασαν τους ύμνους του Επιτάφιου Θρήνου. Ακολούθησε η Περιφορά του Επιτάφιου στα σοκάκια του χωριού. 
  • Το Μ. Σάββατο το πρωί τελέστηκε στον Άι Γιώργη η Θεία Λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης και το απόγευμα παιδιά φωνάζοντας "... ξύλα θέλει το καμίνι..." συγκέντρωσαν ξύλα και έφτιαξαν το καμίνι έξω από την εκκλησία που άναψε περίπου στις 10:00 το βράδυ αναμένοντας όλοι οι πιστοί την Ανάσταση του Κυρίου. 
  • Την Κυριακή του Πάσχα φύσαγε δυνατός αέρας και όσοι έψηναν τον οβελία στη φύση ταλαιπωρήθηκαν. Οι καμπάνες του Άι Γιώργη κτυπούσαν χαρμόσυνα όλη τη μέρα μέχρι που τελείωσε και η Γύρα της Αγάπης με την περιφορά του λάβαρου της Ανάστασης και των εικόνων της εκκλησίας. Στο τέλος της Γύρας της Αγάπης ο παππάς του χωριού πρεσβ. Μιχαήλ Φραγκουλόπουλος μοίρασε στους πιστούς αυγά, λουλούδια και κεράκια από τον Επιτάφιο.  
  • Η καμπάνα του Αγίου Νικολάου έπεσε ...ξαφνικά όταν πήγαν να την κτυπήσουν κάποιοι τουρίστες. 
  • Ο τρούλος της εκκλησίας του Άι Γιώργη παρουσίασε πρόβλημα στην επένδυση του με αποτέλεσμα οι τοιχογραφίες να έχουν υποστεί μεγάλη φθορά. Την Δευτέρα του Πάσχα με πρωτοβουλία του παπά πρεσβ. Μιχαήλ Φραγκουλόπουλου συγκροτήθηκε επιτροπή και έκανε έρανο προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση του προβλήματος στον τρούλο της εκκλησίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις