Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών - Λειτουργία της αίθουσας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
....Κάθε Τετάρτη στο σύλλογο

Από Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, ώρα 8:00 το βράδυ, και κάθε Τετάρτη, δίνουμε ραντεβού στην αίθουσα του συλλόγου μας, Δερβενακίων 20 - Γαλάτσι, για παραδοσιακούς μεζέδες και καλό κρασί. Ο μάγειρας του συλλόγου Χρήστος Καρποντίνης, ο Δημήτρης και Σοφία Λεγάκη, ο Αποστόλης και η Σταυρούλα Κονιτοπούλου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλοί συγχωριανοί, σας περιμένουν για καλές Κυνηδαριώτικες βραδιές.


Μαθήματα παραδοσιακών χορών

Ξεκινούν και φέτος τα μαθήματα παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του συλλόγου Δερβενακίων 20 – 11146 Γαλάτσι.
Στόχος μας είναι η εκμάθηση παραδοσιακών χορών της χώρας μας, με σεβασμό στην παράδοση, αναδεικνύοντας την αξία του τοπικού μας πολιτισμού και της πλούσιας μουσικοχορευτικής κληρονομιάς του Κυνήδαρου.

Κάθε Σάββατο από 17:00 έως 18:30 μ.μ. μικρά παιδιά διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από την συγχωριανή μας Ευαγγελία Αποστόλου Κλουβάτου. 
Η Ευαγγελία δεν είναι δασκάλα χορού, τα πρώτα της «χορευτικά» βήματα τα έμαθε στο σπίτι της από Κυνηδαριώτες γονείς, συνέχισε στην αίθουσα του συλλόγου να μαθαίνει χορούς από όλη την Ελλάδα και φυσικά γνωρίζει την παράδοση του Κυνιδάρου. Η προσφορά της είναι μεγάλη. Εκτός από παραδοσιακούς χορούς στα μικρά παιδιά θα διηγούνται παραμύθια των παππούδων μας και θα παίξουν παιχνίδια που παλαιότερα έπαιζαν τα μικρά παιδιά στο χωριό μας. Θα προγραμματίσουμε εκδηλώσεις με επίκεντρο το χορό και επισκέψεις με πρωτοβουλία του Δ.Σ. σε μουσεία, θέατρα κλπ. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με την παράδοση και να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας.



Κάθε Σάββατο από 18:30 έως 20:00 μ.μ. μεγαλύτερα παιδιά διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από την απόφοιτο ΤΕΦΑΑ Μαρία Καμολίκη.  
Η Μαρία είναι άριστη στα καθήκοντά της, έχουμε πολλή καλή συνεργασία και η συμμετοχή των παιδιών είναι μεγάλη. Στόχος του Διοικητικού Συμβούλιου είναι να γίνεται μία φορά το μήνα μάθημα με ζωντανή μουσική από συγχωριανούς μας καλλιτέχνες, να συνεχίσουν τα παιδιά να συμμετέχουν στα μαθήματα χορού, να διοργανώνονται εκδηλώσεις, προβολές βίντεο και συζητήσεις στην αίθουσα του συλλόγου και να γνωρίζουν ότι το Δ.Σ. θα είναι δίπλα τους, γιατί ο σύλλογος έχει πολλά να προσφέρει στην νεολαία μας.



Κάθε Κυριακή από 18:00 έως 19:30 μμ λειτουργεί τμήμα ενηλίκων με εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Τα μαθήματα διδάσκονται από την συγχωριανή μας Μαρία Νικολάου Κλουβάτου. 
Η Μαρία έχει κάνει μαθήματα παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων, στη σχολή της Δώρας Στράτου, μέλος της χορευτικής ομάδας του συλλόγου μας για πολλά χρόνια και επίσης έχει διδάξει μαθήματα παραδοσιακών χορών στο παιδικό τμήμα του συλλόγου και σε άλλους πολιτιστικούς συλλόγους. Γνωρίζει την παράδοση του χωριού μας και με την εμπειρία της θα διδάξει παραδοσιακούς χορούς όχι μόνο της Νάξου αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας. 
Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία μας για άλλη μια χρονιά και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο τμήμα ενηλίκων, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή στο τηλέφωνο του συλλόγου 2102927231 ή να στείλουν e-mail να ενημερωθούν αναλυτικά. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το Μάιο 2014.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις