Δελτίο Τύπου - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GRUNDTVIG Learning Partnership 
«Re-discovering games, Culture and Tradition, RE-ACT»
(Ξανα-ανακαλύπτοντας τα παιχνίδια, τον πολιτισμό και την παράδοση)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ότι σύμφωνα με την με την υπ’ αριθμόν 2013-1GR1-GRU06-15329 1 σύμβαση, συμμετέχουμε στη διακρατική συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Γαλλία και Λιθουανία, στο πλαίσιο «Δια Βίου Μάθησης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρώτο μέρος της σύμπραξης έλαβε χώρα στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Dinan από 14-05-2014 έως 21-05-2014. Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 14 άτομα και η Λιθουανική από 5.
Η θεματολογία των εργαστηρίων επικεντρώθηκε στην ηθική και στις αξίες που απορρέουν από τα παιχνίδια (παραδοσιακά και μη), αλλά και στο διαπολιτισμικό διάλογο, τα στερεότυπα, την προκατάληψη και τις διακρίσεις.
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τοπικά φεστιβάλ με κεντρικό θέμα τα παιχνίδια αλλά και κρατικές δομές της Γαλλίας, που χρησιμοποιούν το παιχνίδι σαν θεραπευτικό μέσο.
Η αποστολή μας δοκίμασε τις δυνάμεις της σε παραδοσιακό παιχνίδι της Λιθουανίας (Ripka) σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή της Βρετάνης, ιστορικό τόπο καταγωγής του Asterix, αλλά και να δοκιμάσουμε τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις.
Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες!!!

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι,
είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία που είχαμε με το δικό μας ξεχωριστό -Αξιώτικο- τρόπο στο δεύτερο μέρος της σύμπραξης, που θα γίνει στον Κυνήδαρο από 06/08/2014 έως 11/08/2014.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
                                   Ιάκωβος Τσελέντης                    Ευάγγελος Σκουλάξινος

Λεωφορείο Δραστηριοτήτων 




Α΄συνάντηση ομάδων εργασίας


Το σχοινάκι

...Κολατσιό

Γαλλικό Παιχνίδι Συνεργασίας

Διάφορα παιχίδια

Οι νικητές του Λιθουανικού παιχνιδιού Ripka

...Η Ελληνική Ομάδα Εργασίας

Γαλλικό Παιχνίδι 

Γεύμα Γνωριμίας
Dinan

Dinan

Dinan

Α' Συνάντηση Ομάδων Εργασίας


Παιχνίδι Λιθουανίας Ripka

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις