Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Κατάληψη του Παλαί Γαλατσίου
  • Την Κυριακή 13/12/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του Δήμου Γαλατσίου με σκοπό την ενημέρωση για το Παλαί Γαλατσίου από τον αντιδήμαρχο κ. Μελισσουργό Γερμάνο. Γνωστοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, να προχωρήσει σε κατάληψη του Παλαί. Στόχος είναι να δοθεί το Παλαί στο Δήμο Γαλατσίου και στη συνέχεια να παραχωρηθούν εγκαταστάσεις για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς. Αποφασίστηκε η συμπαράσταση μας στην προσπάθεια του Δήμου. Να συμμετέχουμε στην κατάληψη του Παλαί Γαλατσίου και να εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση προς τα μέλη μας.

Λήξη Ευρωπαϊκού Προγράμματος Qruntving
  • Ενημερωθήκαμε από τους συγχωριανούς μας Φένια Καρκαλέτση και Κώστα Πάσχο ότι ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που συμμετείχε ο σύλλογος μας από το Σεπτέμβριο 2014 έως τον Αύγουστο 2015. Αποφασίστηκε να γίνει ειδική εκδήλωση μετά τις 14/3/2016 (θα καθοριστεί ακριβή ημερομηνία σε επόμενη συνεδρίαση) για παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ημέρα Σάββατο και την ώρα του μαθήματος του 2ου τμήματος χορού. Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μαθητές Λυκείου και φοιτητές Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. 

Οικονομική Ενίσχυση Μέλους
  • Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση μας, από το super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ εκδόθηκε κάρτα για τρόφιμα αξίας 50,00 ευρώ για συγχωριανή μας φοιτήτρια ως οικονομική ενίσχυση. 
Χριστουγεννιάτικο Γλέντι
  • Έγινε απολογισμός της εκδήλωσης και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση στην αίθουσα του συλλόγου. Η προσφορά και προσπάθεια μελών του Δ.Σ., μελών του συλλόγου, ανταμείφτηκε με την επιτυχία της εκδήλωσης. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τους παραδοσιακούς μεζέδες, φαγητά που ετοίμασαν συγχωριανοί μάγειρες, συνοδευόμενα από καλό Κυνηδαριώτικο κρασί και διασκέδασαν από το συγκρότημα της συγχωριανής μας Λέτας Κορρέ την οποία και ευχαριστούμε για την προσφορά και τη συνεργασία της.
Η Αγία Κυριακή (Φωτογραφία: Βαγγέλη Η. Σκουλάξινου)
Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Στον παρακάτω σύνδεσμο καταγράφονται οι είκοσι τρεις συγχωριανοί μας φοιτητές που εισήχθησαν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.  Το αναμνηστικό δώρο που δόθηκε στους φοιτητές από το σύλλογο εκτός τον έπαινο ήταν ένα μαρμάρινο αγαλματίδιο, ένα βιβλίο του Γιάννη Γ. Διακονικολάου με τίτλο: «Συλλογή λαογραφικού υλικού από τον Κυνίδαρον της Νάξου», ένα σημειωματάριο με τίτλο Κυνήδαρος …Εκεί που πετάει η ψυχή… προσφορά του επίτιμου μέλους του συλλόγου μας και Διδάκτορα Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταύρου Σπηλιάκου και του Αντώνη Αναγνώστου και ενημερωτική επιστολή για την ιστορία και δράση του συλλόγου μας. 
Συμμετοχή συλλόγου σε εκδήλωση κοπή πίτας.
  • Στις 31/1/2016 συμμετείχε χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας με 14 χορευτές, σε εκδήλωση της Ένωσης Συμιαίων Νέων "Ο Νιρέας" στο σχολείο Άγιος Παύλος στον Πειραιά, χορεύοντας χορούς του χωριού μας. Από την Ένωση Συμιαίων Νέων, προσφέρθηκε προς το σύλλογο μας, ημερολόγιο του 2016 και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Επίσης θα σταλεί και dvd με την εκδήλωση.
Διάφορα θέματα που αφορούν το σύλλογο, το χωριό.
  • Στις 16/1/2016 έγινε ο Χριστουγεννιάτικος χορός του πολιτιστικού συλλόγου στο καφενείο «Το Κοκκινάκι».
  • Στις 22/1/2016, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
  • Στις 31/1/2016 επίσης στο χωριό στο καφενείο του Γιώργου Αντωνίου Τσελέντη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού "Ο Απίκραντος", έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
  • Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι πίνακες με τα τέλη ύδρευσης και για τον Κυνήδαρο, Γαλήνη, Εγγαρές και Μέλανες υπάρχει ειδικό τιμολόγιο. Για οικία ισχύουν έως 30 μ3 0,30€ ανά μ3 , έως 60 μ3 0,40€ ανά μ3 , έως 120 μ3 0,60 € ανά μ3 , έως 240 μ3 1,50 € ανά μ3 και έως 9999 μ3 2,50 € ανά μ3.
  • Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που είχαμε συζητήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση αφορούν εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C. Η υπεύθυνη μας ενημέρωσε για τα σημεία που γίνονται δωρεάν αυτές οι εξετάσεις αλλά αν επιθυμούμε μπορούμε να συγκεντρώσουμε άτομα και να έρθουν στην αίθουσα του συλλόγου με κινητή μονάδα. Αποφασίστηκε να ανακοινωθεί στα μέλη μας και όταν συγκεντρωθούν να καλέσουμε την κινητή μονάδα της PRAXSIS στην αίθουσα του συλλόγου.
  • Νέα μέλη του συλλόγου μας είναι : α) Καρποντίνης Γεώργιος του Αποστόλου με Α.Μ. 1282, β) Τρανουδάκης Ευάγγελος του Νικολάου με Α.Μ. 1283, γ) Σκουλαξίνου Παρασκευή του Ανδρέα με Α.Μ. 1284, και Μαρία Ιακ. Τσελέντη με Α.Μ. 1285. 
  • Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Δ. Καρποντίνης ανέλαβε να αντικατασταθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του συλλόγου καθώς και το πολυμηχάνημα (fax-printer-scanner). 
....Στου Πνιμένου Απρίλιος 2014
Απολογισμός της εκδήλωσης κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας.
  • Η πρώτη πετυχημένη εκδήλωση για το 2016 πραγματοποιήθηκε στις 17/1/2016 στην αίθουσα του συλλόγου και η επιτυχία αυτή οφείλεται τόσο στην καλή οργάνωση όσο και στην μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου. Η διανομή ημερολογίου έγινε όπως είχε αποφασιστεί, η παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν πολύ καλή και υπήρχε σειρά όπως είχαμε προγραμματίσει, βραβεύτηκαν 23 νέοι φοιτητές, αρκετοί προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, Η πίτα ήταν πολύ καλή όπως και τα ξεροτήγανα που μοιράστηκαν. Στις συνδρομές των μελών, κάποιοι έδειξαν ενδιαφέρον και άλλοι όχι για να εξοφλήσουν τη συνδρομή τους. Το μικρό γλέντι που ακολούθησε και έκλεισε την εκδήλωση, ήταν επίσης, επακόλουθο βέβαια για τον Κυνήδαρο να κλείνει μια τέτοια εκδήλωση με τραγούδι και χορό και θα πρέπει να καθιερωθεί χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις αφού οι συγχωριανοί μας μουσικοί ανταποκρίνονται με ευχαρίστηση στην εκδήλωση κοπής της πίτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις