Εκπαιδευτικές Δράσεις για παιδιά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Επανερχόμαστε για άλλη μια χρονιά στις εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά σε συνεργασία με τον συγχωριανό μας Σχολικό Σύμβουλο Κων/νο Γ. Κλουβάτο και τις εντάσσουμε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου με σκοπό τα παιδιά της "Αθήνας" σε συνεργασία με τα παιδιά του χωριού, να γνωρίσουν το χωριό και διάφορα άλλα πολιτισμικά, γλωσσικά στοιχεία και παιχνίδια. 
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στα Κυνηδαριωτάκια !! 

Κυριακή 5/8/2018 θα γίνει η έναρξη του παιχνιδιού «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», το οποίο περιλαμβάνει αποκλειστικά Κυνηδαριώτικα θέματα με γλωσσικά και πολιτισμικά στοιχεία όπως αναφέραμε και το παιχνίδι θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής, από ώρα 6:00-9:00 μ.μ. στην «Κορωνιά», όπου θα γίνουν οι εγγραφές των παιδιών στο παιχνίδι, η κατανομή τους σε ισοδύναμες ομάδες και η επίδοση των αρχικών οδηγιών. Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 - 15 χρονών. 

Δευτέρα 6/8/2018 το απόγευμα 7:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού "Βασίλειος Απ. Αντωνάκης", θα λήξει το παιχνίδι «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» με τις ομάδες να παρουσιάζουν τα στοιχεία που συνέλεξαν για να βγει η νικήτρια ομάδα. Αμέσως μετά θα γίνει αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών όπως η χαμωσυκιά, το μονό-ζυό κλπ.

Τρίτη 7/8/2018 το απόγευμα 7:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού θα αναβιώσουμε το παιχνίδι «Οι Μπάλες». Θα συμμετέχουν κυρίως ηλικιωμένοι παίκτες αλλά και νεαροί να γνωρίσουν ένα παιχνίδι που ήταν πολύ δημοφιλές παλαιότερα και παιζότανε κυρίως στην πλατεία του χωριού που τότε ήταν από χώμα. Η ασφαλτόστρωση των δρόμων και της πλατείας ίσως ήταν ένας λόγος το παιχνίδι να εγκαταλειφθεί... 

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου προς τα μέλη του και έχοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο σήμερα είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια των παιδιών και γονέων, πραγματοποιείται ημερίδα την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, στις 9:00 το βράδυ στην Πλατεία του χωριού, με θέμα "Παιδί και Διαδίκτυο. Πρακτικές Για Καλύτερο Γονικό Έλεγχο". 
Σύγχρονα θέματα για το διαδίκτυο που απασχολούν γονείς και παιδιά με σκοπό να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το διαδίκτυο ; τι πρέπει οι γονείς να έχουν υπόψη τους ; κλπ. 


Τα θέματα της ημερίδας είναι τα εξής:
1) "Η βίαιη μετεξέλιξη του παραδοσιακού παιχνιδιού στο σύγχρονο παιχνίδι και η μάστιγα του εθισμού" - Κων/νος Γ. Κλουβάτος - Σχολικός Σύμβουλος. 
2) "Προκλήσεις και κίνδυνοι στο διαδίκτυο. Ο ρόλος των γονέων" - Χρήστος Σκάρκος - Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Βίβλου.
3) "Ανεξέλεγκτη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών από παιδιά και πρακτικές γονικού ελέγχου" - Πέτρος Κουτρούλης - Καθηγητής Πληροφορικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις