Δελτίο Τύπου καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για άλλη μια χρονιά οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου μας στον Κυνήδαρο. Οι δράσεις και φέτος χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές. 

Η έναρξη έγινε στις 5/8/2018 με δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για παιδιά και μεγάλους. Στις «Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά & αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών», τα παιδιά παίζοντας το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά γλωσσικά και πολιτισμικά στοιχεία του χωριού μας, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια και οι μεγάλοι να αναβιώσουν το παιχνίδι «μπάλες» στον πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού. 
Στις 13/8/2018 πραγματοποιήθηκε επίσης ημερίδα με θέμα «Παιδί και διαδίκτυο. Πρακτικές για καλύτερο γονικό έλεγχο». Γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, σύγχρονα θέματα για το διαδίκτυο, την μετεξέλιξη του παραδοσιακού παιχνιδιού στο σύγχρονο παιχνίδι, τις προκλήσεις και κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο αλλά και την ανεξέλεγκτη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών κλπ. 

Έχοντας υπόψη τη διάσωση και διάδοση της παράδοσης του τόπου μας και γενικότερα της χώρας μας αλλά και ότι ο χορός και η μουσική είναι συνυφασμένα με τη ζωή των Ναξιωτών, στις 11/8/2018 συγχωριανοί μας μουσικοί διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους στο «Κυνηδαριώτικο γλέντι» μας, χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας. 
Επίσης ενισχύοντας την προσπάθεια της διασυλλογικής συνεργασίας, στην «Παραδοσιακή βραδιά» που πραγματοποιήθηκε στις 20/8/2018, συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της χώρας μας. 

Συνεχίζοντας με συνέπεια και επιμονή την κοινωνική προσφορά στους συγχωριανούς και συντοπίτες μας, διοργανώσαμε για άλλη μια χρονιά τις ημέρες υγείας που περιλάμβαναν «Ημερίδα υγείας» με θέματα τις πρώτες βοήθειες και τις παθήσεις αρθρώσεων στις 21/8/2018, που παρουσίασε ο ιατρός Νικόλαος Μπαξεβάνος MD, MSc, PhD, Χειρουργός – Ορθοπεδικός. Στην ανοικτή συζήτηση που έγινε στο τέλος της ημερίδας, δόθηκαν από τον εισηγητή απαντήσεις σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων. 
Οι ημέρες υγείας ολοκληρώθηκαν με το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου ο Απίκραντος στις 22 & 23/8/2018. Την τράπεζα αίματος διατηρεί ο σύλλογος μας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και συγκεντρώθηκαν συνολικά 49 μονάδες αίματος

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το διοικητικό συμβούλιο στα μέλη και τους φίλους, που στηρίζουν τις προσπάθειες του συλλόγου μας. 
Πιστεύουμε ότι ο σύλλογος για άλλη μια χρονιά συνέβαλε με τις εκδηλώσεις του και προσέφερε στην μικρή κοινωνία του χωριού μας, στη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας αλλά ανέλαβε και κοινωνικό ρόλο χωρίς καμία χρηματοδότηση από την τοπική αυτοδιοίκηση ή άλλο φορέα, στηριζόμενος στον εθελοντισμό των μελών και φίλων του, αλλά και στους χορηγούς των εκδηλώσεων μας. 
Παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται κατά καιρούς, ο σύλλογος μας δεν σταματά τις δραστηριότητες του, χάρη στη συμμετοχή και τον εθελοντισμό των μελών του.

Φωτογραφία: Γιώργος Δ. Κλουβάτος - Διήμερο Αιμοδοσίας 

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης - Κυνηδαριώτικο Γλέντι

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης - Παραδοσιακή βραδιά - Χορευτικό Δανακού

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης - Κυνηδαριώτικο Γλέντι - Εθελοντές εν δράσει

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης - Ημερίδα υγείας 

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης - Παραδοσιακή βραδιά - Κυνήδαρος

Φωτογραφία: Ιάκ. Κ. Τσελέντης - Χορευτικός όμιλος ΧΟΡΕΥΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις