Εκδήλωση κοπής πίτας 2019

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του συλλόγου μας. Για μια ακόμη φορά η αίθουσα του συλλόγου μας έγινε σημείο συνάντησης για συγχωριανούς, φίλους μέλη των Δ.Σ. Ναξιακών πολιτιστικών συλλόγων της Αθήνας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Γαλατσίου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και ευχήθηκαν στους νέους φοιτητές για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρα μας. 


Ο πρόεδρος του συλλόγου Στέλιος Λιαδάκης, ανάφερε τα εξής: 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στέλιος Ν. Λιαδάκης
«...Αιδεσιμολογιώτατε πατέρα Λογαρά, κύριοι Δήμαρχοι, αξιότιμοι κύριοι καλεσμένοι, αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές, σας καλησπερίζω και σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση της κοπής της πίτας του συλλόγου. Η κοπή της πίτας είναι η πρώτη εκδήλωση της νέας χρονιάς, ακολουθεί στις 27 Ιανουαρίου εδώ στην αίθουσα μας, 10:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι, η αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία». Στις 3 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της συγχωριανής μας Χριστίνας σύζυγος Γιώργου Δ. Κλουβάτου, με θέμα «τα θεραπευτικά βότανα της Νάξου». 
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο χρόνο, να προμηθευτούμε το ημερολόγιο και να βραβεύσουμε τα παιδιά μας που εισήχθησαν εφέτος στις Ανώτατες και Ανώτερες σχολές της χώρας μας. 
Το ημερολόγιο μας φέτος στολίζεται με φωτογραφίες από τα γραφικά σοκάκια του Κυνηδάρου με την ξεχωριστή ομορφιά τους. Μέσα από αυτές τις εικόνες ξεπηδούν αναμνήσεις και νοσταλγίες από τα καλοκαίρια μας στο χωριό, τα παιχνίδια μας, τις πατινάδες της αυγής, τις βόλτες μας και τα πρώτα μας ραντεβού. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω ως πρόεδρος του Δ.Σ. τον συγχωριανό μας Παναγιώτη Αντωνάκη του Ιωάννου, του φωτογράφου, για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού. Επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς του ημερολογίου που με την προσφορά τους μα δίνουν την δυνατότητα να το διανέμουμε για άλλη μια χρονιά δωρεάν στα μέλη μας. 
Στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ευχόμαστε να έχουν καλή πρόοδο, να είναι υγιείς, να ευχαριστηθούν το ταξίδι τους στον κόσμο της γνώσης και της επιστήμης που διάλεξαν και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Τα θερμά συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς που πάντα βοηθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες και τις επιλογές των παιδιών τους. 
Ο παπά-Λογαράς ευλογεί την πίτα μας
Να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Λογαρά που πάντα έρχεται με προθυμία για να ευλογήσει την πίτα μας. Επίσης όσους βοήθησαν να φτιαχτούν τα παραδοσιακά μας ξεροτήγανα που θα σας κεράσουμε απόψε: την Αντιγόνη Καρποντίνη, την Στέλλα Κουκουλάρη, την Σοφία Τουμπακάρη, την Ειρήνη Λιαδάκη και τον Δημήτρη Καρποντίνη (Μπεζά). 
Για άλλη μια φορά να ευχαριστούμε τους ανθρώπους που βοηθούν και μαγειρεύουν κάθε Τετάρτη στο καθιερωμένο φαγοπότι: τον Χρήστο Καρποντίνη, τον Βασίλη Γιαννακαρά, τον Απόστολο Κονιτόπουλο, την Σταυρούλα Κονιτοπούλου και τον Δημήτρη Λεγάκη
Δεν θα παραλείψουμε βέβαια να ευχαριστήσουμε την κυρία Σοφία Αντωνάκη για την μεγάλη της προσφορά προς το σύλλογο μας και το χωριό και να σας ενημερώσουμε ότι περιμένουμε από μέρα σε μέρα την έκδοση της άδειας από την πολεοδομία, για την κατασκευή του πολυχώρου. 
Σας ευχόμαστε καλή χρονιά και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την υποστήριξη σας προς το σύλλογο μας. Υγεία, ευτυχία και ότι επιθυμεί ο καθένας...». 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε η βράβευση των νέων φοιτητών από τον πρόεδρο και βραβεύθηκαν συνολικά 12 Κυνηδαριωτάκια που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, προσφέροντας στους μαθητές ένα αγαλματίδιο από μάρμαρο Νάξου. 
[στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε τα διαβάσετε τους επιτυχόντες]



Σημειώνουμε ότι τα ονόματα των παιδιών που βραβεύτηκαν, δόθηκαν από τους γονείς των παιδιών στο σύλλογο. 

Ο πρόεδρος μετά την βράβευση των φοιτητών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η οποία περιείχε ένα φλουρί με δώρο ένα επιτοίχιο διακοσμητικό γούρι προσφορά της Μαρίας Λιώνη σύζυγο του Βαγγέλη Σκουλάξινου
Μετά το κομμάτι του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου του χωριού μας, κόπηκαν κομμάτια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην κυρία Σοφία Αντωνάκη, στους προσκεκλημένους, στους εκπροσώπους των συλλόγων, στους χοροδιδασκάλους των τμημάτων χορού κ. Θεοχάρη Κων/νο και Μονδέλου Ειρήνη και στους υπεύθυνους λειτουργίας της αίθουσας κάθε Τετάρτη. Τυχερός ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Κλουβάτος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν ευχές οι :
Φυρογένης Νικόλαος – Πρόεδρος του συλλόγου Κεραμιωτών
Χωριανόπουλος Αντώνιος
–Αντιπρόσωπος ΕΚΥΤ & Επίτ. πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών
Ζέρβα Έλενα – Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου
Καλαϊτζής Μανώλης – Πρόεδρος ΟΝΑΣ
Τσάφου Κατερίνα – Μέλος Δ.Σ. ΟΝΑΣ
Μπακάλου Μαρία – Πρόεδρος συλλόγου Απεραθιτών
Βλασερός Ιωάννης – Καρδιολόγος ιατρός υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων
Γιακουμής Ιάκωβος – Υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Ελευθερίου Μάνος – Αντιδήμαρχος Δήμου Γαλατσίου
Κων/νος Ζώμπος – Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου
Νίκος Μαϊτός – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Μανώλης Μαργαρίτης – Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Κλουβάτος Κων/νος – Πρόεδρος Τ.Κ. Κυνηδάρου
Σκληράκης Ιωάννης – Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Γαλατσίου
Λιανός Δημήτριος – Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα της πίτας, ξεροτήγανων και ρακής στους παρευρισκόμενους. 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Συγχωριανοί και προσκεκλημένοι στην εκδήλωση μας

Συγχωριανοί και προσκεκλημένοι στην εκδήλωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο


 [Το φωτογραφικό υλικό στην παρούσα δημοσίευση είναι της κας Ευαγγελίας Λιαδάκη].



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις