Θεραπευτικά βότανα Νάξου

Τα θεραπευτικά βότανα της Νάξου ένας θησαυρός της φύσης. 

Χριστίνα Κλουβάτου
Τα βότανα είναι ένας μεγάλος θησαυρός της ελληνικής φύσης, που όπως λένε οι ειδικοί μένει αναξιοποίητος και άγνωστος. Παρουσιάζουν ευεργετικές ιδιότητες και η χρήση τους προϋποθέτει γνώση και εμπειρία
Απαιτείται λοιπόν ορθή και ασφαλή χρήση των βοτάνων και στο νησί μας, φύονται πολλά βότανα σε χέρσες ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις. 
Για τους λόγους αυτούς την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:30 πμ. στην αίθουσα του συλλόγου μας (Δερβενακίων 20 - Γαλάτσι, Τηλέφωνο: 2102927231) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε εκδήλωση και με ομιλήτρια τη συγχωριανή Χριστίνα σύζυγο Γεωργίου Κλουβάτου, θα κάνουμε ένα ταξίδι στη Ναξιακή φύση μιλώντας για τα βότανα της Νάξου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα μάθουμε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τους τρόπους και χρήσεις των βοτάνων, συλλογή και συντήρηση τους καθώς και μικρά μυστικά θεραπείας διαφόρων παθήσεων. 
Πληροφορίες για περισσότερες διευκρινήσεις από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων του νησιού μας !!
Αντραμηθιά

Δενδρολίβανο - Ρίγανη

Ραδίκι

Φασκομιλιά

Απός - Φλόμος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις