Δράσεις συλλόγου_1

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, ότι μετά από μικρή καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος, επανερχόμαστε προς ενημέρωση του blogs. 
Από την τελευταία ανάρτηση μας έχουν συζητηθεί και έχουν παρθεί διάφορες αποφάσεις που αφορούν το σύλλογο και το χωριό μας.

Συνεδρίαση 1409
  1. Με αποστολή της τεχνικής έκθεσης που έχει συνταχθεί από πολιτικό μηχανικό προς τον Ε.Φ.Κ.Α. θα απαντήσουμε σε σχετική επιστολή που αφορά την καταγγελία για το αυθαίρετο κτίσμα στο Μοναστηριακό όπου και ο σύλλογος μας έχει μηνυθεί παλαιότερα και είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία. 
  2. Με επιστολή ενημερώθηκαν τα μέλη του συλλόγου για τις ημερομηνίες έναρξης των δραστηριοτήτων που αφορούν τα μαθήματα χορού, την λειτουργία της αίθουσας και την αιμοδοσία της 3ης Νοεμβρίου 2019. 
  3. Αποφασίστηκε να κατατεθεί στεφάνι στο ηρώο του χωριού από το σύλλογο και να συμμετέχουμε σε τυχόν έξοδα που θα γίνουν την ημέρα της εορτής σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους του χωριού. 
  4. Αποφασίστηκε να προγραμματιστεί συνάντηση των συλλόγων του χωριού και της τοπικής κοινότητας και να ενημερώσουμε ότι στις 12/10/2019 θα γίνει συνάντηση στο Δημαρχείο Νάξου με θέμα τα περιπατητικά μονοπάτια και περιπατητικό τουρισμό της Νάξου.  Έχουμε πάρει απόφαση σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και Γενικής Συνέλευσης, να αναδείξουμε τα μονοπάτια της περιφέρειας του χωριού και είναι ευκαιρία να συμμετέχει και το χωριό μας μέσω της τοπικής κοινότητας ή ο σύλλογος του χωριού στην συνάντηση αυτή. 
  5. Συζητήθηκε το θέμα του ημερολογίου 2020 του συλλόγου προκειμένου συγκεντρωθεί υλικό και να ληφθεί απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση μας.
  6. Συζητήθηκε η λειτουργία της αίθουσας κάθε Τετάρτη και αποφασίστηκε η συνδρομή για τους φοιτητές που θα συμμετέχουν τις Τετάρτες στον σύλλογο να είναι πέντε ευρώ. 
  7. Έγινε ενημέρωση από τον ταμία και αναλύθηκαν τα έσοδα και έξοδα του συλλόγου μας και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι σχετικές δαπάνες. 
  8. Έγινε ενημέρωση για θέματα της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων σχετικά με τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για : α) το συνέδριο της ΟΝΑΣ και β) στις 12/11/2019 που θα γίνει η παρουσίαση των Ναξιακών.
Συνεδρίαση 1410
  1. Έγινε ενημέρωση από τον συγχωριανό μας Δημήτρη Κίμ. Κλουβάτο, ο οποίος κατάθεσε και σχετική επιστολή με αποδέκτες τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού και Τοπική Κοινότητα, οι οποίοι θα πρέπει μεμονωμένα ο καθένας ή κατόπιν συνεργασίας τους, να αποφασίσουν και να τον ενημερώσουν για την ιδιοκτησία του στον Άγιο Αρτέμιο και Άγιο Δημήτριο στα Χάλανδρα και για την οποία οι ιδιοκτήτες τον έχουν ορίσει ως διαχειριστή. 
  2. Ενημερώθηκαν τα μέλη ότι η συνάντηση των συλλόγων του χωριού και της τοπικής κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στις 28/10/2019 στο χωριό. Σε επόμενη συνεδρίαση μας (22/10/2019) θα συζητηθούν τα θέματα που θα θέσει ο σύλλογος μας προς συζήτηση και αποφασίστηκε να δοθεί το ποσό των 150 ευρώ στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Κυνιδάρου, στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2019. 
  3. Αποφασίστηκε το ημερολόγιο 2020 να περιλαμβάνει παλαιό φωτογραφικό υλικό και αν είναι δυνατόν να έχει κάποιο θέμα όπως π.χ. μικρά παιδιά–παρέες, εκδρομές του συλλόγου κλπ. σε συνεργασία με τον συγχωριανό μας Βαγγέλη Κατσούρη. 
Συνεδρίαση 1411 
  1. Εκπρόσωποι του συλλόγου για τον Δήμο Γαλατσίου ορίστηκαν ο Γιώργος Κλουβάτος και ο Ιάκωβος Τσελέντης. 
  2. Ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. για τις δραστηριότητες της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας.   
  3. Συζητήθηκαν τα θέματα που θα τεθούν στην συνάντηση των συλλόγων του χωριού και της τοπικής κοινότητας. Είμαστε θετικοί και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, στήριξαν όλα τα μέλη, και κάθε έργο που έχει προταθεί από την τοπική κοινότητα στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Βεβαίως τα προβλήματα είναι περισσότερο γνωστά στους συγχωριανούς μας που είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά έχουμε και εμείς άποψη και πρόταση για διάφορα θέματα. Προβλήματα που αναφέρονται περισσότερο στην καθημερινότητα, όπως καθαριότητα, έργα υποδομής στο χωριό, πλακοστρώσεις, δρόμους κλπ. αλλά να λάβουμε υπόψη ότι ο σύλλογος μας ως πολιτιστικός, θα πρέπει να προβάλλει και να καταθέσει κυρίως έργα και ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, πχ. το ηρώο, το παλαιό ελαιοτριβείο, ο πολυχώρος κλπ. Τα θέματα που θα τεθούν από το σύλλογο μας είναι το ηρώο, το νερό της Σκουληκαριάς, περισσότερη ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ συλλόγων και κοινότητας, παλαιό ελαιοτριβείο, περιπατητικά μονοπάτια. 
Συνεδρίαση 1412 
  1. Ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου, για την αλληλογραφία (εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα). 
  2. Επιστολή – πρόσκληση από Ο.ΝΑ.Σ., για γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. 
  3. Έγινε ενημέρωση και συζητήθηκε η διαδικασία για την Τετάρτη 20/11/2019 να συμμετέχει στην αίθουσα του συλλόγου, το χορευτικό του χοροδιδάσκαλου κ. Κανέλου Κανελόπουλου με τους συγχωριανούς μας μουσικούς Στέλιο Κλουβάτο στο βιολί και τραγούδι και Απόστολο Καρποντίνη στο λαούτο. 
  4. Από τον γραμματέα Ιάκωβο Τσελέντη έγινε ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού και της τοπικής κοινότητας. 
α) Παράθυρα νηπιαγωγείου 
β) Χώρος στέγασης συλλόγων 
γ) Δρόμος προς σχολείο 
δ) Διάφορα άλλα θέματα όπως: α) το γήπεδο μπάσκετ μαζεύει νερά, β) να γίνει επισκευή στο συρματόπλεγμα, γ) Διαμόρφωση του βουνού στην πλευρά του γηπέδου. 
Άλλα θέματα: 
  1. Νερό Σκουλικαριάς
  2. Περιπατητικά μονοπάτια
  3. Ηρώο – πλατεία
  4. Ενημέρωση για το παλαιό ελαιοτριβείο – διάφορα άλλα θέματα 
  5. Επιστολή Δημήτρη Κιμ. Κλουβάτου 
  6. Μεταφορά νεκροταφείου 
  7. Πάρκινγκ το καλοκαίρι 
  8. Χωροθέτηση βιολογικού καθαρισμού 
  9. Μουσικοχορολογικό κέντρο Γιώργος Κονιτόπουλος 
  10. Δρόμος προς Άγιο Αρτέμιο 
  11. Επισκευή γεφυριού Μύλου 
Συνεδρίαση 1413 
  1. Ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την δράση της τράπεζας αίματος του συλλόγου. 
  2. Ενημέρωση για θέματα Ο.ΝΑ.Σ. α) την γενική συνέλευση και β) αποφάσεις και συμπεράσματα του συνεδρίου σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα των πολιτιστικών συλλόγων. 
  3. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ημερομηνία του χριστουγεννιάτικου γλεντιού στις 22/12/2019. 
  4. Αποφασίστηκε να είμαστε θετικοί στο αίτημα του συλλόγου "Ο Απίκραντος" και να σταλεί σχετική επιστολή. 
  5. Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας προς ενημέρωση των διαφόρων θεμάτων που είχαν τεθεί σε συζήτηση σύμφωνα με την προηγούμενη συνεδρίαση. Επίσης να γίνουν γνωστές οι προτάσεις και αποφάσεις του συλλόγου μας για όλα τα θέματα όπως αναφέρονται και αναλύονται παρακάτω: 
  • Ενημέρωση για το θέμα του νερού της Σκουλικαριάς την δεκαετία του 1970. Το ιστορικό σύμφωνα με το αρχείο του συλλόγου έχει ως εξής: Στις 6/2/1970 εκδόθηκε απόφαση από το Πρωτοδικείο Σύρου που αναγνώρισε το δικαίωμα κυριότητας της Κοινότητας επί της πηγής της Σκουλικαριάς και καταδίκασε το Δήμο Νάξου να πληρώσει το ποσό των 57.000 δρχ. στην Κοινότητα καθώς και τα έξοδα της δίκης, που ήταν 8.000 δρχ.Στις 28/10/1970 στο Δημαρχείο Νάξου, παρουσία των προέδρων του συλλόγου και κοινότητας (Τσακωνιάτης Κων/νος του Μιχ. και Σκουλάξινος Δημήτριος του Κων αντίστοιχα), του Δημάρχου Νάξου Μελισσηνού Δημήτριου, του δικηγόρου Πρωτονοταρίου Νικόλαου και του γραμματέα Μανόλη Κατσούρη συμφωνήθηκαν: 1) Να καταβάλλει ο Δήμος το ποσό των 105.000 δρχ. και ως αποζημίωση το ποσό 100.000 δρχ. για την ποσότητα νερού από 1/10/1965 έως 31/12/1970 με δόσεις 18.000 δρχ. ανά μήνα και 25.000 δρχ. ως προκαταβολή, 2) Να καταβάλλει ο Δήμος Νάξου ετησίως το ποσό των 35.000 δρχ. με αναπροσαρμογή ανάλογα τις οικονομικές συνθήκες ήταν 800.000 δρχ. ανά έτος. Ζητάμε από τον πρόεδρο της Τ.Κ. να μας ενημερώσει: Πότε διακόπηκε από τον Δήμο Νάξου προς την Κοινότητα Κυνιδάρου η χρηματοδότηση ; Έχουν γίνει ενέργειες σήμερα από την Κοινότητα προς το Δήμο Νάξου και ποιες ; Προτείνουμε η τοπική κοινότητα να εξετάσει την περίπτωση ανταποδοτικών τελών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
  • Περιπατητικά μονοπάτια. Έγινε αποδεκτό από όλους στην συνάντηση μας το θέμα αυτό και είμαστε σίγουροι ότι η ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών, θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού μας. Γνωρίζουμε ότι έχουν χρηματοδοτηθεί πολλές κοινότητες και φορείς στη Νάξο για το σκοπό αυτό και το χωριό μας διαθέτει αρκετά περιπατητικά μονοπάτια πολιτιστικού αλλά και αγροτικού ενδιαφέροντος. Θέλουμε λοιπόν να τηρήσετε την υπόσχεσή σας, να συνεργαστείτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για την διαδικασία ανάδειξης των περιπατητικών μονοπατιών.
  • Ηρώο – Εργασίες συντήρησης. Συμφωνούμε με την πρόταση του συλλόγου «Ο Απίκραντος» στην πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης και απόφασης από τους κατοίκους του χωριού και να αναλάβουν τα έξοδα οι πολιτιστικοί σύλλογοι από κοινού. Θα θέλαμε όμως να προτείνουμε στην γενική συνέλευση να πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις διαμόρφωσης του χώρου και των εργασιών που απαιτούνται και αυτό μπορεί να καθοριστεί με ανάθεση της μελέτης σε μηχανικό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ή με ανάθεση σε ιδιώτη μηχανικό και δαπάνες που θα επιβαρύνουν τους συλλόγους. Ο Δήμαρχος Νάξου όπως ενημερωθήκαμε στη συνάντηση, είπε ότι είναι δικό μας ζήτημα αυτό που σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε εμείς τη μελέτη και με δική μας ευθύνη να εκτελεστούν όποιες εργασίες απαιτούνται. Παρακαλούμε λοιπόν να μας εξασφαλίσετε εγγράφως τα παραπάνω, να έχουμε την συμπαράσταση της τοπικής κοινότητας, προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες μας.
  • Πάρκινγκ αυτοκινήτων το καλοκαίρι. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα που είναι έντονο βέβαια τους θερινούς μήνες και επειδή στην συνάντηση μας τέθηκε το θέμα του χώρου του Μοναστηριακού με ενοίκιο από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να σας ενημερώσουμε ότι η απόφαση του Δ.Σ. είναι κατά πλειοψηφία αρνητική. Υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου όπως γνωρίζουμε και άλλες ιδιοκτησίες συγχωριανών μας και για το λόγο αυτό, επειδή πρόκειται περί ιδιοκτησιών, είναι δύσκολο και αδύνατον να προτείνουμε εμείς ιδιοκτησίες όμορες με την κεντρική κοινοτική οδό. 
  • Χωροθέτηση βιολογικού καθαρισμού. Ένα σοβαρό θέμα που μας βρίσκει σύμφωνους στην αναγκαιότητα υλοποίησης του. Η Κοινότητα και κατ’ επέκταση ο Δήμος, οφείλουν να διασφαλίσουν την υγιεινή και ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος. 
  • Μουσικοχορολογικό κέντρο «Γιώργος Κονιτόπουλος». Ήταν θέμα που απασχόλησε πολλά διοικητικά συμβούλια από την ίδρυση του έως σήμερα. Έχουν κατά το παρελθόν εκδοθεί δελτία τύπου, ψηφίσματα, έχουν γίνει αναφορές, συζητήσεις με τον Δήμο Νάξου κλπ. προσπάθειες από το σύλλογο μας που δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν σήμερα να υπάρχει παραπληροφόρηση και να μην γνωρίζουμε που βρίσκεται το θέμα αυτό που είχε ξεκινήσει με ίδρυση, επιχορήγηση κλπ. Συμφωνούμε λοιπόν με την πρόταση σας για ορισμό επιτροπής αρμόδιας που θα επαναφέρει το θέμα αυτό. Παράλληλα να καθοριστεί συνάντηση για άμεσες ενέργειες επί του θέματος και για πληρέστερη ενημέρωση σας επισυνάπτουμε παλαιότερες ενέργειες του συλλόγου μας. 
  • Δρόμος προς Άγιο Αρτέμιο. Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση και η πρόταση σας σε συνεργασία με το σύλλογο «Ο Απίκραντος» να καλύψουμε τα έξοδα που θα απαιτηθούν. Οι εργασίες θα εκτελεστούν κατόπιν υποδείξεων και με ευθύνη της τοπικής κοινότητας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το ποσό και την διαδικασία αποστολής του προς την τοπική κοινότητα.
Τα υπόλοιπα θέματα η επιστολή Δημ. Κιμ. Κλουβάτου και μεταφορά Νεκροταφείου δεν συζητήθηκαν και μεταφέρεται η συζήτηση τους σε άλλη συνεδρίαση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις