Η ΠΡΩΤΟΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ Η ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΙΣΣΑ_ Νέο Βιβλίο

Ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου, με την στήριξη της κ. Σοφίας Αντωνάκη, προχώρησε στην έκδοση μιας σειράς διηγημάτων της Αθηνάς Τουμπακάρη, με τίτλο "Η πρωτοθυγατέρα του πατέρα μου, η Γαλατσιώτισσα". 

Τα διηγήματα είναι γραμμένα με λογοτεχνική μαεστρία, αναδεικνύοντας την ευφυΐα της συγγραφέως, το χιούμορ της και την χριστιανική παιδεία της. Οι προσωπικές και οικογενειακές της μνήμες μας μεταφέρουν στο αγαπημένο μας χωριό, τον Κυνήδαρο, -όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια-, και στο Γαλάτσι, στον τόπο, όπου μεγάλωσε την οικογένειά της.

Την επιμέλεια της έκδοσης ανέλαβαν τα παιδιά της Αθηνάς, Ιωάννης και Νίνα Τουμπακάρη.


Λίγα λόγια για την Αθηνά Τουμπακάρη

Η Αθηνά Τουμπακάρη, το γένος  Γεωργ. Γεροντάκη, γεννήθηκε στον Κυνήδαρο Νάξου στις 2 Φεβρουαρίου του 1929. Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο του χωριού στις 31 Δεκεμβρίου του 1941, εν μέσω Κατοχής. Το 1947 αναχώρησε για εργασία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα φοίτησε στην σχολή της ΧΕΝ, απ' όπου έλαβε δίπλωμα κοπτικής, Δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα της μοδίστρας. Στη  συνέχεια επέστρεψε στον Κυνήδαρο, όπου και παντρεύτηκε τον συγχωριανό της Κωνσταντίνο Ιωάν. Τουμπακάρη, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ιωάννη και την Νίνα. Από τον Κυνήδαρο αναχώρησαν οικογενειακώς για μετεγκατάσταση στην Αθήνα το 1959. 

Η οικογένεια εγκαταστάθηκε οριστικά στην Κυψέλη. Στη Κυψέλη, η Αθηνά ήρθε σε επαφή με τον κύκλο της "ΖΩΗΣ" και μέσα από αυτήν την οργάνωση διακόνησε τον Χώρο της Εκκλησίας μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής της.

Το 1982, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Γαλάτσι, την "ναξιακή συνοικία" της Αττικής, όπου και πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου του 2016, σε ηλικία 87 ετών.

Η Αθηνά Τουμπακάρη άφησε ένα πλήθος χειρόγραφων, ποιημάτων και πεζών. Μεγάλος όγκος αφορά στις δραστηριότητές της στον χώρο της εκκλησιαστικής διακονίας, καταγραφές λαογραφικού χαρακτήρα από τον Κυνήδαρο. Ένα μέρος των χειρόγραφων της, που αφορά το Κυνήδαρο και όχι μόνο, έχει δημοσιευτεί σε τεύχη του περιοδικού "Ναξιακά".


Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή να στείλετε e-mail στο sykinid@otenet.gr
Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής μέσω ταχυδρομείου.

Τιμή Πώλησης: 10 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις