Η ΠΡΩΤΟΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ Η ΓΑΛΑΤΣΙΩΤΙΣΣΑ_ Νέο Βιβλίο

Ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου, με την στήριξη της κ. Σοφίας Αντωνάκη, προχώρησε στην έκδοση μιας σειράς διηγημάτων της Αθηνάς Τουμπακάρη, με τίτλο "Η πρωτοθυγατέρα του πατέρα μου, η Γαλατσιώτισσα". 

Τα διηγήματα είναι γραμμένα με λογοτεχνική μαεστρία, αναδεικνύοντας την ευφυΐα της συγγραφέως, το χιούμορ της και την χριστιανική παιδεία της. Οι προσωπικές και οικογενειακές της μνήμες μας μεταφέρουν στο αγαπημένο μας χωριό, τον Κυνήδαρο, -όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια-, και στο Γαλάτσι, στον τόπο, όπου μεγάλωσε την οικογένειά της.

Την επιμέλεια της έκδοσης ανέλαβαν τα παιδιά της Αθηνάς, Ιωάννης και Νίνα Τουμπακάρη.


Λίγα λόγια για την Αθηνά Τουμπακάρη

Η Αθηνά Τουμπακάρη, το γένος  Γεωργ. Γεροντάκη, γεννήθηκε στον Κυνήδαρο Νάξου στις 2 Φεβρουαρίου του 1929. Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο του χωριού στις 31 Δεκεμβρίου του 1941, εν μέσω Κατοχής. Το 1947 αναχώρησε για εργασία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα φοίτησε στην σχολή της ΧΕΝ, απ' όπου έλαβε δίπλωμα κοπτικής, Δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα της μοδίστρας. Στη  συνέχεια επέστρεψε στον Κυνήδαρο, όπου και παντρεύτηκε τον συγχωριανό της Κωνσταντίνο Ιωάν. Τουμπακάρη, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ιωάννη και την Νίνα. Από τον Κυνήδαρο αναχώρησαν οικογενειακώς για μετεγκατάσταση στην Αθήνα το 1959. 

Η οικογένεια εγκαταστάθηκε οριστικά στην Κυψέλη. Στη Κυψέλη, η Αθηνά ήρθε σε επαφή με τον κύκλο της "ΖΩΗΣ" και μέσα από αυτήν την οργάνωση διακόνησε τον Χώρο της Εκκλησίας μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής της.

Το 1982, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Γαλάτσι, την "ναξιακή συνοικία" της Αττικής, όπου και πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου του 2016, σε ηλικία 87 ετών.

Η Αθηνά Τουμπακάρη άφησε ένα πλήθος χειρόγραφων, ποιημάτων και πεζών. Μεγάλος όγκος αφορά στις δραστηριότητές της στον χώρο της εκκλησιαστικής διακονίας, καταγραφές λαογραφικού χαρακτήρα από τον Κυνήδαρο. Ένα μέρος των χειρόγραφων της, που αφορά το Κυνήδαρο και όχι μόνο, έχει δημοσιευτεί σε τεύχη του περιοδικού "Ναξιακά".


Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή να στείλετε e-mail στο sykinid@otenet.gr
Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής μέσω ταχυδρομείου.

Τιμή Πώλησης: 10 ευρώ

Σχόλια

  1. Best content & valuable as well. Thanks for sharing this content.
    Approved Auditor in DAFZA
    Approved Auditor in RAKEZ
    Approved Auditor in JAFZA
    i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
    Approved Auditor in DMCC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ LIGHTSTREAM ©


    Η καλύτερη εταιρεία δανείων LIGHTSTREAM είναι εδώ για να σας χορηγήσει το δάνειο που αναζητούσατε χωρίς άγχος ή πολύ χαρτί χωρίς κρυφές πληρωμές. Έχετε προβληματιστεί για το πού να πάρετε δάνειο; απορρίφθηκε από τις τράπεζες λόγω της χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας σας; ή ανησυχείτε για τον online δανεισμό.

    Μην ανησυχείτε άλλο γιατί η LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσει δάνειο με επιτόκιο έως 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Δάνεια επιχειρήσεων, δάνεια αυτοκινήτων, δάνεια κατοικιών, φοιτητικά δάνεια, πραγματική χρηματοδότηση, επενδυτής ακινήτων, δάνεια κατασκευών, στεγαστικά δάνεια. Καταναλωτικά δάνεια, δάνεια FHA, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κ.λπ.

    Το LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοί μας είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε δάνειο εντός 24 ωρών.
    Μην διστάσετε, μην αφήσετε αυτό το οικονομικό βάρος να σας πνίξει. Μην αφήσετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτήν την επιχείρηση, να σας στερήσει αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις επίσημες διευθύνσεις email μας

    Email 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
    Email 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

    LIGHTSTREAM ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ LENDINGTREE® INC.


    Έχετε απογοητευτεί από πού να πάρετε δάνεια, σας απέρριψαν οι τράπεζες και τώρα απογοητευτήκατε από το πού θα πάρετε δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στο lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Δάνειο για να ξεπληρώσεις εύκολα το χρέος σου;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;

    Μην ψάχνετε άλλο, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / ΛΙΡΕΣ
    Με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3-5%.
    Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από 1 έως
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . κατασκευαστικά δάνεια
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . δάνεια αυτοκινήτου
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας μέχρι

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lendingtreeloans@protonmail.com

    Ζεστή σκέψη

    ELIZABETH WALTER

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις